S-au scurs zile si luni de la despartirea ta anterioara, in viata ta s-au perindat oameni si evenimente, perioada marilor intrebari si a framantarilor prilejuite de momentul despartirii s-a incheiat, rana a inceput sa se vindece si ea si cu toate acestea... gandul de a te implica intr-o noua relatie iti produce fiori reci pe sira spinarii.

S-au scurs zile si luni de la despartirea ta anterioara, in viata ta s-au perindat oameni si evenimente, perioada marilor intrebari si a framantarilor prilejuite de momentul despartirii s-a incheiat, rana a inceput sa se vindece si ea si cu toate acestea... gandul de a te implica intr-o noua relatie iti produce fiori reci pe sira spinarii. Sa fie adevarat ca timpul le rezolva pe toate?, te intrebi. Timpul te ajuta sa le dai uitarii ceea ce a fost, insa nu te invata si sa privesti spre viitor, iti raspunzi.

Ai cunoscut pe altcineva insa iti este teama sa o iei iarasi de la capat, gandindu-te ca relatia ar avea probabil aceeasi finalitate. Te-ai gandit ca suferi de ceea ce unii psihologii numesc... sindromul relatiilor esuate? Iti este teama sa visezi iar, sa indraznesti sa speri, sa crezi, sa-ti lasi iarasi sufletul sa fie slab si vulnerabil, sa iubesti si sa crezi ca iubirea adevarata mai este posibila. Ai imbracat armura femeiii puternice, a femeii fericite si implinite de una singura, a amazoanei neinfricate ce castiga mai toate marile batalii interioare sau, adaptand situatia la vremurile moderne in care traim, a femeii de cariera care se dedica exclusiv vietii profesionale. Chiar functioneaza? Cum ramane insa cu Tine si cu implinirea ta personala? Cu nevoia fireasca a fiecaruia dintre noi de afectivitate si cu sansa noului inceput?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii

Faptul ca nu vrei sa spui “da” unei noi relatii denota faptul ca nu ai reusit sa treci in totalitate peste socul si suferinta celor anterioare. Conteaza ca tu ai fost cea care a parasit sau ca tu ai fost cea parasita? Poate ca pentru ratiunea ta nu, insa pentru subconstientul tau mai mult ca sigur ca da. Cel care este abandonat sufera implicit mai mult decat cel care abandoneaza. Viata este un imens gol pe care incercam sa-l umplem printr-o serie de asteptari pe care le avem de la noi si de la ceilalti, spunea cineva. Iar experienta relatiilor esuate nu face decat sa alimenteze golul lasat de aceste neimpliniri.

Este firesc ca fiecare despartire sa fie asociata cu senzatia de parasire, de retragere, de singuratate, de invinovatire, de lipsa oricarui confort sentimental, iar acceptarea acesteia sa fie sinonima cu esecul. In urma relatiilor nefericite, te poti alege cu o convingere ferma ca nu mai esti capabil sa dezvolti o relatie normala de cuplu. Crezi ca tu nu mai ai cum sa fi tot Tu in prezenta unui alt El. Invata sa privesti insa lucrurile dintr-o alta lumina... noua, proaspata si inocenta si scapa de sindromul relatiilor esuate. Usor nu are cum sa fie cand in prezent simti o nevoie acuta de tot ceea ce a fost trecut in viata ta... Dificil poate ca este, insa nu imposibil!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri