13 Decembrie 2012 publicat în Familie 104 share-uri

Suntem Inocenti. Suntem Orfani. Suntem Calatori. Suntem Razboinici. Suntem Monarhi. Suntem Magicieni. Suntem in multe feluri si de toate in dragoste. Descopera care sunt cele 6 etape ale Dragostei in viziunea lui Allan Hunter. Tu in ce etapa te afli?

Suntem Inocenti. Suntem Orfani. Suntem Calatori. Suntem Razboinici. Suntem Monarhi. Suntem Magicieni. Suntem in multe feluri si de toate in dragoste. In cartea “The Six Archetypes of Love: From Innocent to Magician” (Cele 6 arhetipuri ale iubirii: de la Inocent la Magician), Allan Hunter, autor al mai multor carti inspirationale, ne dezvaluie o noua si fascinanta ipostaza a calatoriei pe care o facem in viata in cautarea dragostei. Evoluand ca si fiinte umane, trecem prin mai multe stadii si ne manifestam in anumite Arhetipuri.

Fiecare din aceste etape-arhetipuri ne determina sa reconsideram si sa reevaluam ceea ce ar putea fi dragostea. Niciuna din cele 6 etape nu poate fi sarite, este de parere Allan Hunt. Uneori traversam rapid unele etape, alteori zabovim prea mult in alte, insa un lucru este sigur: trebuie sa le traversam pe toate pentru a cunoaste dragostea adevarata si a ajunge la ipostaza noastra cea mai frumoasa. Iata care sunt cele 6 Arhetipuri ale Iubirii asa cum apar ele in viziunea autorului Allan Hunter:

Dr. Allan G. Hunter: Cele 6 Arhetipuri ale Iubirii

1. INOCENTUL - Etapa Inocentului

“Incepem ca Inocenti, ca si copii, ca noi veniti. Nu stim regulile, insa vrem sa ne atasam de ceilalti si sa avem incredere in ei”, afirma Allan Hunter intr-un fragment din cartea "Cele 6 arhetipuri ale iubirii" publicat pe wisdom-magazine.com. In etapa Inocentului, avem o incredere completa in ceilalti, in lume, in iubire, in cel pe care il iubim. Inocentul este atat de dornic sa creada in iubire si sa o traiasca, incat dezamagiri semnificative pot surveni ulterior dintr-o incredere oarba.

Lumea nu este perfecta si nici imaculata asa cum o vede Inocentul. Si are tendinta de a o idealiza. Oamenii nu sunt perfecti nici ei. Unii aleg sa ramana in etapa Inocentului pentru toata viata si sa iubeasca prea mult, sa ierte prea usor. Dar aflati prea mult sau pentru totdeauna in aceasta etapa, nu vor fi scutiti de suferinta si poate chiar si de abuzuri. Si cine le vrea? Nu este viata prea scurta pentru a nu avea in ea un strop de fericire si a avea parte de o iubire frumoasa, sanatoasa si realista?

Foto: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri