16 Octombrie 2012 publicat în Familie 73 share-uri

Psihologii studiaza rolurile de gen si astfel ne ghideaza prin acest hatis al comunicarii cu barbatul de lanaga noi. Sunt atat de multe lucruri pe care noi inca nu le-am aflat despre ei!

1. Barbatii vor sa vorbeasca despre sentimentele lor

Barbatii sunt invatati sa fie stoici, sa isi manifeste masculinitatea aratand darzenie si tarie de caracter. Tocmai de aceea, barbatii nu isi exprima la fel de usor sentimentele.

Fetitele au voie sa isi arate latura sensibila, vulnerabila, baieteii nu. In consecinta, majoritatea barbatilor are o dificultate in a vorbi despre sentimentele lor. Totusi, ei se exprima, dar in mod indirect. De exemplu, intreaba-l ce-ar face intr-un weekend romantic sau ce a simtit atunci cand v-ati intalnit prima data. Raspunsurile lui iti vor sugera care sunt sentimentele lui fata de tine.

2. Barbatii spun "te iubesc" actionand

Unii barbati prefera sa isi arate sentimentele mai curand prin intermediul gesturilor decat prin cuvinte. Poate ca si barbatul tau va prefera sa spuna te iubesc reparand una alta prin casa, curatand curtea sau chiar, ducand el gunoiul.

3. Barbatii iau foarte in serios casnicia

Barbatii au reputatia ca le-ar fi frica de casnicie. Dar e evident ca ei iau foarte in serios casnicia.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

E adevarat ca e posibil sa le ia mai mult timp pana sa faca acest pas, tocmai pentru ca vor sa fie siguri de alegerea facuta. Rezultatele unui sondaj de opinie publicat de catre Webmd.com arata ca 90% dintre barbati nu regreta alegerea facuta si daca s-ar intoarce in timp, ar alege-o tot pe sotia lor.

4. Te asculta

Intr-o conversatie suntem obisnuite sa primim confirmari nonverbale ca suntem ascultate – inclinarea capului in semn de "da", de exemplu. Unii barbati nu fac acest gest insa. Dar daca un barbat nu pare sa confirme in vreun fel ca este atent, nu inseamna ca nu te asculta. El prefera sa taca si sa se gandeasca la ce ii transmiti.

5. Barbatii isi solidifica relatiile participand la diverse activitati

Spre deosebire de femei, care isi imbunatatesc relatiile prin conversatie si confesiune, barbatii prefera sa faca diverse lucruri impreuna cu prietenii lor. Pentru muti barbati, diverse activitati cum ar fi sportul sau sexul, sunt modalitati prin care se pot apropia si de partenera lor mai tare.

Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari

6. Barbatii au nevoie de timp pentru ei insisi

Barbatii au nevoie si de timp pentru ei insisi. Le place de asemenea sa mearga in diverse locuri unde se pot bucura de pasiunile lor, fie ca le place sa mearga sa vada impreuna cu prietenii un meci de fotbal, sa mearga la sala sau la golf.

Incurajeaza-ti partenerul sa isi faca timp pentru hobbiurile lui, in timp ce tu te vei putea ocupa de ale tale, spun specialistii in psihologie. Atunci cand ambii parteneri au spatiul pentru a-si manifesta propria individualitate, cu atat au mai mult sa isi ofere unul celuilalt.

Foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri