31 Iulie 2012 publicat în Familie 47 share-uri

Parazitozele intestinale sunt unele dintre cele mai frecvente boli in perioada copilariei.

Foarte importanta este testarea si eventual tratarea intregii familii atunci cand un membru al acesteia este diagnosticat cu o parazitoza intestinala. Aceste lucruri sunt obligatorii. In caz contrar, copilul se va re-infecta rapid chiar daca tratamentul a fost corect administrat.

Imbolnavirea cu un parazit intestinal nu ofera imunitate. Asadar sunt posibile numeroase infectari ulterioare cu acelasi microb daca copilul este expus din nou parazitului.

Cum ne protejam de parazitii intestinali?

Igiena este cel mai important element in lupta cu parazitii intestinali. Spalarea mainilor, a fructelor, a legumelor, a tuturor obiectelor care sunt scoase afara si intra apoi in contact apropiat cu copilul (jucarii, mingi, etc.).

Folosirea numai a apei imbuteliate atunci cand calatorim, in special in zonele rurale, este un alt element important de protectie pentru copii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Este indicata si evitarea zonelor unde sunt plimbate animale ale caror stapani nu strang materiile fecale dar si atentionarea acestora in vedera unui comportament mai responsabil in preajma parcurilor si locurilor de joaca pentru copii.

Vizitele periodice la pediatru dar si efectuarea examenului de scaun la inceputul fiecarui an scolar pot usura depistarea precoce a bolii si tratarea ei.

Dr. Cristina Damacus - Expert Garbo in Pediatrie
Pediatrul de buzunar

Foto homepage: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri