25 Mai 2012 publicat în Familie 37 share-uri

Barbatii au si ei fricile lor legate de sex. Credem in mod gresit ca pentru ei, sexul este acea activitate mereu dezirabila. Cele mai multe dintre fricile barbatilor sunt evenimente comune in dormitor si ele pot fi depasite prin comunicare deschisa cu partenera si alte ori, cu ajutorul medicului sau al psihologului.

1. "Marimea penisului este importanta pentru majoritatea femeilor", cred barbatii

In schimb, majoritatea femeilor nu considera ca marimea penisului este un aspect prea important in ceea ce priveste viata lor sexuala. Un studiu efectuat in Germania a aratat ca doar 1% dintre femeile intervievate au considerat marimea penisului „foarte importanta”, in timp ce 20% o considera „importanta”. In sens contrar, 22% dintre femeile participante la studiu considera marimea penisului „total neimportanta” si 55% „neimportanta”.

In timpul unei erectii, marimea medie a pensiului unui adult masoara 13-15 cm. Cand nu este in erectie, un penis masoara in medie in jur de 9 cm.

2. Frica de disfunctii sexuale

Cea mai comuna dintre disfunctiile sexuale ale barbatilor este ejacularea precoce, pe care o intalnim la 20 – 30% dintre barbatii de toate varstele. Majoritatea expertilor considera ca ejacularea este precoce in primele doua minute de la penetrare. Un studiu efectuat in cinci tari diferite a aratat ca in medie, unui barbat ii trebuie putin peste 5 minute pentru a atinge orgasmul, in timpul unui act sexual.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Totusi, majoritatea barbatilor prezinta diverse disfunctii sexuale cum ar fi impotenta, la un moment dat in viata lor. WebMd vorbeste despre un studiu efectuat in anul 1994 si care a aratat ca 52% dintre barbati au prezentat impotenta minima, moderata sau completa, aceasta fiind corelata si cu inaintarea in varsta sau alte probleme de sanatate cum ar fi diabetul, bolile de inima, depresia sau furia. Disfunctia erectila are nevoie de tratament daca se intampla in mai mult din 50% din timp. Disfunctia erectila ocazionala nu este neobisnuita si se poate intampla din diferite motive cum ar fi oboseala sau alcoolul baut in cantitati exagerate.

Daca disfunctiile sexuale sunt intra-adevar o problema serioasa care uneori necesita consult medical si tratament, veti vedea ca urmatoarele frici ale barbatilor legate de sex, sunt doar temeri alimentate in mod gratuit.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri