8 Iunie 2012 publicat în Familie 115 share-uri

Divortul reprezinta o ruptura intre parinti greu de inteles de catre cei mici. Care sunt efectele psihologice ale dezbinarii familiale asupra copilului?

Efect al divortului: FRICA DE NECUNOSCUT

Pentru un copil, esenta vietii o reprezinta familia. El percepe ambii parinti ca fiind modelele pe care sa le urmeze in viata, dar si persoanele ce ii ofera siguranta si afectiune. Cand relatia dintre aceste doua persoane se rupe, copilul trebuie sa iasa din zona lui de confort si, astfel, poate aparea frica de necunoscut – Ce se va intampla acum? Cu cine voi locui? Cu cine imi voi impartasi problemele?

Efect al divortului: NEGAREA

Nu exista niciun dubiu ca, incercand sa inteleaga ideea de divort, copilul va trece prin starea de negare, totul parandu-i-se un vis urat. Totusi, cand realizeaza ce se intampla cu adevarat in jurul sau si ce inseamna divortul - separarea parintilor - cu adevarat, trecerea de la vis la realitate se va materializa intr-o depresie, de multe ori destul de grava.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Efect al divortului: PROBLEME DE COMPORTAMENT

Pentru copil, divortul reprezinta o trauma psihologica, presiune si nefericire. Prin experimentarea acestor stari negative, cel mic poate ajunge sa sufere de probleme comportamentale. Ca si adulti, timpul ne-a invatat sa ne interim sufleteste si sa suportam mai usor despartirile sau inima franta. Totusi, copii nostri nu sunt pregatiti pentru o trauma psihologica si emotionala de acest tip, lucru ce poate cauza probleme in comportament precum furia, lipsa de interes la scoala, indepartarea de prieteni sau refuzul de a participa la activitati recreative in grup.

Efect al divortului: OBICEIURI RELE

Atunci cand ne gandim la cuvantul familie, realizam faptul ca sotul si sotia nu sunt doar parinti pentru copilul/copiii lor, ci si “profesori de viata”. De-a lungul anilor, parintii se straduiesc sa isi invete copiii diferenta dintre bine si rau, bunele maniere sau modul de comportare in societate. Lipsa unei educatii alaturi de ambii parinti ii poate conduce pe cei mici spre obiceiuri negative precum fumatul, alcoolul sau chiar drogurile (de la varste fragede).

Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri