7 Mai 2008 publicat în Familie 2 share-uri

Ai observat ca nicio relatie anterioara nu se compara cu cea din prezent? Si ca felul in care te porti si-ti impartasesti iubirea ta persoanei care iti este alaturi in momentul actual difera de modul in care stiai sa iubesti in trecut?
Exista mai multe feluri de a iubi si mult mai multe modalitati prin care ne manifestam sentimentele. Suntem indivizi unici si ne exprimam sentimentele intr-un mod unic. Ai observat ca nicio relatie anterioara nu se compara cu cea din prezent? Si ca felul in care te porti si-ti impartasesti iubirea ta persoanei care iti este alaturi in momentul actual difera de modul in care stiai sa iubesti in trecut? Si cu toate acestea, ai acelasi trasaturi de personalitate dintotdeauna, iubesti cu aceeasi intensitate, iti plac acelasi lucruri, ai aceleasi visuri si poate aceleasi asteptari de la cel iubit? De cele mai multe ori, conform unei legi nescrise si confuze, inconstient sau nu, iubim si ne comportam fata de cel iubit in felul in care am vrea ca cel iubit sa-si arate iubirea fata de noi. Aici este momentul in care apare un potential pericol ce poate ameninta o relatie aparent reusita.

Iubim ca niste adolescenti, iubim pasional sau intens, iubim curat si sincer, iubim superficial, suntem mai reci in manifestarile noastre afective. Iubim cu mintea, iubim cu sufletul. Iubim cu trupul. Iubim intr-un anumit fel si asteptam sa ni se raspunda in aceeasi cantitate si intr-o modalitate similara. Nu intotdeauna stilul insa individual de manifestare a iubirii se suprapune perfect sau se completeaza in totalitate cu cel al partenerului de cuplu. De aceea, pentru a intelege ce gesturi si ce dovezi de afectiune sunt mai aproape de sufletul partenerului tau si-i demonstreaza cel mai bine acest lucru, invata sa-ti cunosti propriul stil prin care iti exprimi afectiunea. Nimeni nu ne poate invata cum sa iubim, dar cu toti percepem in mod diferit dovezile de afectiune din partea celui drag. Pentru unii dragostea se arata prin mangaieri si atingeri fizice, pentru o alta parte dintre noi prin vorbe de dragoste, pentru altii printr-un simplu zambet incurajator, printr-o strangere de mana, printr-o floare primita in dar sau prin multe alte gesturi mici, dar insemnate. Foarte multi dintre noi iubesc insa nu pentru ca, ci cu toate ca...

Teoria atasamentului sau de ce iubim intr-un anumit fel

Felul in care ne dezvoltam legaturile emotionale cu ceilalti, ne demonstreaza Milan and Kay Yerkovitch in cartea “Cum iubim” depinde in mare masura de experienta afectiva si de dragostea de care am avut parte ca si copii, incepand cu primele 18 luni din viata. “Teoria atasamentului” poate fi aplicata in cazul multor persoane si ne poate explica de ce dezvoltam un anumit comportament emotional fata de persoana iubita. Daca in copilarie parintii au raspuns corespunzator nevoilor de afectivitate ale copilului, asigurandu-i confortul emotional si exteriorizandu-si pozitiv propriile trairi afective, atunci, inconstient, copilul devenit adult va reusi la randul sau sa-si manifeste optim afectiunea fata de cel iubit. Copilul-adult a invatat sa primeasca iubire si va stii cum sa o impartaseasca. Dar daca din motive mai mult sau mai putin obiective parintii nu au putut sau nu au dispus de capacitatea emotionala de a-si manifesta iubirea? Daca in acest caz copilul nu a primit suficienta iubire, cum va stii sa o dea mai departe? Raspunzand acestor intrebari, Milan and Kay Yerkovitch identifica mai multe stiluri individuale de manifestare a iubirii fata de persoana draga, stiluri ce pornesc de la manifestarile de iubire primite in copilarie:
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Stiluri parentale – tipuri, caracteristici si recomandari 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri