27 Martie 2012 publicat în Familie 309 share-uri

Iata un text emotionant pe care nu trebuie sa il treci cu vederea. Asculta vorbele emotionante si pline de regret pe care un tata le adreseaza fiului sau. Sunt o lectie nepretuita de viata pentru mamici, tatici si pentru toti parintii din lumea aceasta.

Nu ai spus nimic, dar ai venit la mine alergand si ti-ai aruncat bratele in jurul gatului meu si m-ai sarutat, cu manutele tale mici incolacite cu atata dragoste, pe care Dumnezeu ti-a sadit-o in inima si pe care nici neglijarea mea nu a putut-o ucide. Apoi ai plecat, tropaind usor pe scari.

Ei, fiule, la putin timp dupa aceea ziarul mi-a cazut din mana si un sentiment teribil de frica m-a cuprins. Ce a ajuns obiceiul sa faca din mine? Obiceiul din a-ti gasi vina, de a te reprima – aceasta a fost rasplata mea pentru faptul ca esti un baietel. Nu e din cauza ca nu te iubesc ci pentru ca am cerut prea mult de la anii tai fragezi. Te-am comparat avand drept criteriu propria varsta.

Si exista atata bunatate si adevarat in caracterul tau. Inima ta micuta este atat de desavarsita precum apusul ce invaluie dealurile intinse. Asta mi-a demonstrat impulsul tau de a navali peste mine cand m-ai sarutat de noapte buna. Nimic altceva nu conteaza in aceasta seara, fiule. Am venit la capataiul tau pe intuneric si am ingenunchiat acolo, rusinat!


E un moment de ispasire si stiu ca nu ai intelege aceste lucruri daca ti le-as spune atunci cand ai fi treaz. Insa maine o sa fiu un tatic adevarat! O sa iti fiu prieten de nadejde, o sa sufar cand suferi si tu si voi rade cot la cot cu tine. O sa imi musc limba inainte sa te cert. O sa repet mereu, ca intr-un ritual: „Nu este decat un baietel – un baietel!”

Imi este teama ca te-am privit ca pe un barbat. Insa te vad acum, fiule, ghemuit si ostenit in patul tau, ca esti doar un copil. Ieri erai in bratele mamei tale, cu capul pe umarul ei. ti-am cerut prea mult, mult prea mult.”

Acest text a fost publicat in limba engleza in cartea „How to win friends and influence people” a lui Dale Carnagie. Textul apartine lui W. Livingston Larned, poarta denumirea de „Father forgets” (Tata uita) si a fost publicat initial in People’s Home Journal si preluat intr-o varianta editata de Reader’s Digest.

Sursa foto Front, Main, Interior 1, 2: sxc.hu

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Garbo.ro - Ghidul tau si al familiei tale - pentru a primi mai multe informatii despre tine si familia ta.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri