20 Martie 2012 publicat în Familie 57 share-uri

Se spune ca putina gelozie nu strica nimanui, insa atunci cand unul din parteneri nu isi mai poate stapani comportamentul, in cuplu exista o problema ucigasa. Iata cateva sfaturi pentru a vindeca gelozia.
Daca la baza geloziei sta faptul ca el/ea este mereu plecat/a in calatorii in interes de serviciu sau sta pana tarziu la munca, asta nu inseamna ca are pe altcineva. Daca nu iti raspunde mereu la telefon, poate e ocupat/a. Incearca sa te linistesti si poate este cazul sa lucrezi la increderea pe care o ai in partenerul de viata. Pune-ti stapanire pe imaginatie si nu ii mai permite sa umble pe unde nu trebuie. Daca iti imaginezi ca partenerul tau se vede cu nu stiu ce oameni, ca este in nu stiu ce locuri, etc., atunci toata frica, panica, anxietatea si gelozia nu vor face decat sa se amplifice.

Intoarce-te in prezent

Daca ai stat si ai analizat ceea ce simti atunci cand gelozia te orbeste, gandeste-te si la relatiile trecute si modul in care ele au decurs. Poate vei gasi asemanari mai ales in ceea ce priveste comportamentul gelos, de ce anume a fost determinat si cum s-au sfarsit lucrurile.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

Atunci cand iti vei lua pauze (de la munca de exemplu) vei vedea ca mintea ta va incepe sa se duca departe, ceea ce poate sa iti dea de gandit. Incearca sa indepartezi gandurile si sa te axezi pe ceea ce se petrece in prezent. Poti folosi aceeasi metoda si atunci cand incep sa iti incolteasca gandurile geloase.

Noua atitudine

Cele doua sfaturi de mai sus te vor ajuta atunci cand emotiile negative vor da navala. Ele te vor ajuta sa te calmezi si sa analizezi ce se petrece de fapt. Vei avea mintea suficient de limpede incat sa poti sa iei decizii si sa nu iti mai acuzi partenerul.

Uneori, in aceste situatii, aveti ocazia sa aflati adevarul, sa va dati seama daca aveti motive reale pentru care simtiti gelozie sau totul e doar in imaginatia voastra.

Trebuie sa comunicati cu partenerul de viata, nu sa il acuzati, si sa ii puneti intrebari sau sa il rugati sa va povesteasca ce anume aveti nevoie sa stiti ca sa intelegeti mai bine situatia. Cadeti de acord in cazul acestor intrebari pentru ca altfel va veti distanta. Daca nu puteti avea incredere in ceea ce va spune, gasiti modalitati prin care sa aflati adevarul. Puteti descoperi ca partenerul vostru chiar va spune adevarul.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri