Se prea poate ca multi dintre noi sa fi experimentat gustul amar al despartirii. Cati nu au simtit in acel moment ca a inceput sfarsitul, ca viata nu mai are niciun rost fara persoana iubita si ca universul intreg s-a prabusit odata cu noi?
Cand iubim prea mult, dragostea doare. Cand punem punct unei relatii, dragostea nu dispare odata cu sfarsitul acesteia, ci continua sa traiasca. Se hraneste din amintiri, lasandu-ne ancorati in umbra trecutului, tanjind dupa dragostea pe care am trait-o. Se prea poate ca multi dintre noi sa fi experimentat gustul amar al despartirii. Cati nu au simtit in acel moment ca a inceput sfarsitul, ca viata nu mai are niciun rost fara persoana iubita si ca universul intreg s-a prabusit odata cu noi? Si cu toate acestea, cati dintre noi nu au realizat ca lumea intreaga nu se opreste doar pentru noi si ca ea merge mai departe. La fel si noi... Am invatat sa mergem mai departe chiar si atunci cand nu ne mai dadeam seama ce inseamna acest “mai departe”. Poate insa dragostea sa fie atat de puternica incat sa ne ucida? Chiar se poate intampla sa mori din dragoste ranita? Eu am fost dintotdeauna de parere acest lucru se intampla doar in dramele lui Shakespeare, in legendele medievale sau in poemele si cantecele de dragoste. Cercetarile recente insa contrazic cu tarie acest lucru. S-a demonstrat stiintific ca dragostea chiar poate ucide... si mai ales in cazul barbatilor.

Pana si medicilor le-a luat mult timp sa inteleaga de ce sanatatea este atat de serios afectata atunci cand suferim din dragoste. Intr-un alt studiu publicat recent, s-a aratat cat de fragila poate fi o inima ranita. Cercetatorii din Marea Britanie au demonstrat ca oamenii care iubesc intens si sunt brusc privati de aceasta dragoste din cauza decesului partenerului de viata se confrunta cu riscul de a muri de inima rea mai ales in primul an de cand a avut loc despartirea. Studiul condus de doctorul Jaap Spreeuw de la Cass Business School din Londra confirma aparitia dupa despartirea de cel iubit a unui asa-zis “sindrom al inimii frante”. Si, conform cercetarilor, barbatii sunt de sase ori mai predispusi decat femeile sa moara de “inima rea”.

“Stim cu totii ca moartea celui iubit are un puternic impact asupra sotului sau a sotiei care ramane in urma, dar acest studiu ne arata ca impactul este despartirii este devastator in ceea ce priveste sansele de a trai ale partenerului ramas in viata. Statisticele ne demonstreaza ca oamenii sunt susceptibili “sa moara de inima rea” in primele momente care urmeaza doliului. Efectul este mai puternic asupra oamenilor mai in varsta care au fost casatoriti pentru o perioada de timp mai indelungata. Din cauza afectiunii si a obisnuinte, aceste persoane sufera cel mai mult. Totusi, dupa primii cinci ani de doliu, riscul de a muri “de inima rea” scade, timpul avand rolul sau in a vindeca inimile suferinde”, este de parere Jaap Spreeuw .
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri