Se prea poate ca multi dintre noi sa fi experimentat gustul amar al despartirii. Cati nu au simtit in acel moment ca a inceput sfarsitul, ca viata nu mai are niciun rost fara persoana iubita si ca universul intreg s-a prabusit odata cu noi?
Concluziile acestui studiu se bazeaza pe analiza a 11.454 polite de asigurari de viata anuale efectuate de o companie canadiana. Datele furnizate de aceasta companie arata ca in 195 de cazuri, partenerii au decedat simultan, in alte 1048 de cazuri, a murit sotul si a supravietuit sotia, iar in alte 255 de cupluri, sotia a decedat, sotul supravietuind. Cel mai mare risc de a “muri de inima rea” s-a inregistrat in primele 12 luni de la decesul partenerului, barbatii suferind de sase ori mai mult decat femeile la disparitia partenerului de viata. Andrew Papadopoulos, psiholog la Institutul pentru Sanatate Mintala Solihull, este de parere ca in primele clipe de vaduvie foarte multe persoane sunt atrase de gandul sinuciderii si chiar comit acest act. “Pierderea sotiei preaiubite este devastatoare pentru barbati. Ea impinge la gesturi necugetate precum sinuciderea in cazul barbatilor mai tineri, iar in cazul barbatilor mai in varsta ea duce la o suferinta acuta. La barbatii mai in varsta nu este vorba doar de absenta fizica, ci de faptul ca se produc schimbari in ceea ce priveste rolul sau in familie. Pentru oamenii mai in varsta, simplul fapt de a stii ca nu mai trebuie sa gateasca sau sa efectueze treburile zilnice este nimicitor”, mai adauga acesta.

In opinia cercetatorilor, dupa despartirea de cel iubit, stresul este atat de intens, incat imunitatea intregului organism este afectata. Cei care au sentimentul ca dupa despartirea de cel drag, viata lor nu mai are sens si este lipsita de speranta sunt foarte susceptibili depresiilor si imbolnavirilor diferite. Alte cercetari efectuate tot in Marea Britanie releva faptul ca atunci cand ne aflam sub un nivel maxim de stres si suferinta, anumite zone ale creierului uman declanseaza semnale daunatoare care determina ritmuri cardiace neregulate. Acestea la randul lor pot duce la o moarte subita a persoanei in cauza.

Un articol de Dana Negoita
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri