3 Ianuarie 2012 publicat în Entertainment 19 share-uri

Festivalul International de Film Bucuresti este cel mai vechi festival competitiv din Capitala destinat exclusiv filmului de lungmetraj.

Festivalul International de Film Bucuresti, ajuns la cea de-a 8-a editie, va avea loc in perioada 19-25 martie 2012 si il are drept invitat de onoare si Presedinte al Juriului pe producatorul britanic de origine germana Jan Harlan, din a carui filmografie fac parte titluri precum Full Metal Jacket, Eyes Wide Shut sau A.I. Artificial Intelligence.

Cumnat al legendarului Stanley Kubrick, Jan Harlan vine la Bucuresti in dubla calitate: pe lânga misiunea de a juriza filmele alese de Directorul Artistic al festivalului, Andrei Cretulescu, Jan Harlan va prezenta si o scurta retrospectiva Kubrick ce sta sub semnul aniversar al Portocalei mecanice (in 2012 se implinesc 40 de ani de la premiera oficiala a filmului), prezentat in capitala intr-o versiune restaurata digital.

Alaturi de Portocala, mini-retrospectiva Kubrick de la Bucuresti va mai include filmele The Shining (1980, ecranizare a romanului omonim scris de Steven King), prezentat in versiunea Director’s Cut, restaurata digital in 2007, Barry Lyndon (laureat cu patru premii Oscar in 1976), restaurat digital in 2011 si documentarul Stanley Kubrick: A Life in Pictures (narat de Tom Cruise), care cronicheaza viata si cariera regizorului cu ajutorul unor inedite fotografii si filme de familie, precum si a interventiilor fostilor sai colaboratori.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Celebrul tenorul italian, Alessandro Safina revine pe scena Salii Palatului din Bucuresti cu un concert memorabil! LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA Nicole Cherry va urca pe aceeași scenă cu Sam Smith!

Conceput ca un festival axat pe cinema-ul independent, care incurajeaza curentele si perspectivele alternative ce nu-si gasesc, de obicei, locul in programele cinematografelor romanesti, care descopera noi talente si promoveaza tineri cineasti, Festivalul International de Film Bucuresti este cel mai vechi festival competitiv din Capitala destinat exclusiv filmului de lungmetraj.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri