Fața de poker (Poker face) este un concept care a intrat în folclorul popular și a depășit granițele acestui joc.

Oamenii se folosesc de fața lor de poker atunci când nu doresc să-și dezvăluie trăirile sau când au ceva de ascuns.

Poker face-ul, așa cum este cunoscut mai degrabă acest termen, face parte din vocabularul uzual al multor oameni. Inclusiv cunoscuta artistă Lady Gaga are un hit cu acest titlu.

Originea poker face-ului are însă legătură cu acest joc. Fiind vorba despre un joc în care trebuie să îți citești adversarii cât mai bine, fiecare detaliu ce se poate vedea pe chipul acestora poate fi folosit în favoarea ta. Unii jucători poartă ochelari de soare la masă pentru a nu dezvălui prea multe detalii.

Pentru mult timp, jucătorii specializați în citirea limbajului corpului au avut un avantaj. Cei care nu reușesc să aibă o față de poker bună au avut dificultăți reale până când au apărut operatorii de online poker, unde adversarilor le este imposibil să citească vreun detaliu în comportamentul lor, având în vedere că fiecare poate juca de unde își dorește.

Cum să îți creezi o față de poker

Cei mai mulți dintre noi, atunci când auzim termenul "poker face", ne gândim automat la o persoană care joacă poker și nu schițează niciun gest. Pare a fi un om cu comportament de robot. Nu zâmbește, nu se încruntă, ci pare că privește tot timpul în gol.

În realitate însă, fața de poker este diferită de la om la om. Unii oameni încearcă să fie zâmbitori indiferent de cărțile pe care le primesc. Prin acest lucru, ei încearcă să pară încrezători și să nu îi lase pe adversari să fie relaxați sau să se considere învingători în mâna respectivă. Relaxarea este o cheie și pentru cei care încearcă blufuri.

Alții, în schimb, sunt încruntați continuu. Par că au cele mai proaste cărți posibile, dar în realitate abia așteaptă să îi prindă pe adversari.

Cum faci însă să ai cea mai bună față de poker? Primul pas este să te cunoști. Să îți dai seama cum reacționezi când primești cărți bune sau cărți proaste. Ce se vede pe chipul tău? Clipesc mai des când ai cărți bune? Ai tendința să dai ochii peste cap când ai cărți proaste? Acestea sunt câteva dintre întrebările la care este bine să ai răspuns înainte să îți pregătești fața de poker.

Apoi, practica este și ea importantă. Încearcă să îți exersezi fața de poker cât mai mult în oglindă. Fă exerciții și încearcă să simulezi anumite situații. Experiența acumulată te va ajuta când vei fi la masă.

Acesta este punctul de pornire. Cu cât te vei cunoaște mai bine, cu atât vei ști care strategie ți se potrivește cel mai bine. Dacă ești genul de jucător agitat, îți va fi imposibil să încerci o față de poker în care să îți impui să stai nemișcat, să nu clipești ori să nu ai vreo grimasă.

Cum să îți citești adversarii?

Pokerul este un joc în care încerci să acumulezi informații în permanență. Fiecare indiciu obținut despre adversarii tăi te poate aduce mai aproape de succes. Încearcă să studiezi limbajul corpului lor, în așa fel încât să sesizezi diferite tipare.

Nu este o regulă, dar mulți jucători aruncă o privire spre jetoane fără să își dea seama de fiecare dată când au o mână bună. În subconștientul lor, ei fac deja un calcul despre cât de mult vor paria. De partea cealaltă, unii jucători privesc spre masă atunci când nu au o mână foarte bună.

Urmărește și mâinile, nu doar chipul

Fața este prima care va dezvălui elemente despre cărțile tale adversarilor. La fel, și tu vei putea sesiza lucruri importante pe chipul lor. Însă nu este suficient să te oprești doar la chip. Urmărește și mâinile jucătorilor. Vezi dacă acestea sunt într-o poziție defensivă sau una mai încrezătoare.

Urmărește-ți adversarii în permanență și vezi dacă mâna lor le tremură. Acest lucru ar putea ascunde o stare de nerăbdare. În unele situații, ei s-ar putea să încerce un bluf.

În același timp, nu te grăbi să tragi concluzii despre adversar. Înainte să le pui o etichetă, asigură-te că îi urmărești câteva mâini bune. Dacă joci la turnee, partea bună este că vei avea destul de mult timp să îi urmărești și să îți dai seama ce tipar de jucător sunt.

Sursa foto canva.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri