Emotiile & Sanatatea

12:11, 12 Noiembrie 2008 publicat în Entertainment

Emotiile nu pot fi permanente.Ele se schimba, de aceea sunt emotii. De la una la alta si voi va schimbati continuu. Acum sunteti tristi, peste putin timp sunteti fericiti; acum sunteti furiosi, peste putin timp sunteti compatimitori. Acum sunteti plini de iubire, in alt moment sunteti plini de ura; dimineata a fost frumoasa, seara este urata.Si asa mai departe.

Emotiile nu pot fi permanente. De aceea se numesc emotii - cuvantul „emotie“ provine din latinescul "emotus", care inseamna „miscat“. Ele se schimba, de aceea sunt „emotii“. De la una la alta si voi va schimbati continuu. Acum sunteti tristi, peste putin timp sunteti fericiti; acum sunteti furiosi, peste putin timp sunteti compatimitori. Acum sunteti plini de iubire, in alt moment sunteti plini de ura; dimineata a fost frumoasa, seara este urata.Si asa mai departe.

Aceasta nu poate fi natura voastra, pentru ca este nevoie de ceva in spatele tuturor acestor schimbari, ca o sfoara care le tine pe toate la un loc.

Asa cum, in cazul unui buchet, vedeti florile, nu vedeti sfoara, dar sfoara este cea care tine la un loc toate florile, in acelasi fel aceste emotii sunt toate asemenea unor flori.

Citeste si:
BENEFICIILE UNEI PILOTE DE CALITATE PENTRU SANATATE
BENEFICIILE UNEI PILOTE DE...

Uneori infloreste mania, uneori infloreste tristetea, uneori fericirea, uneori durerea, uneori disperarea. Dar acestea sunt toate ca niste flori, si viata voastra intreaga este buchetul.

Trebuie sa existe o sfoara; altminteri, v-ati fi „destramat“ de multa vreme. Continuati sa fiti o entitate – asadar, care este sfoara, principiul calauzitor? Ce este permanent in voi?

Citeste si:
Șase pași către dieta unui adult sănătos
Șase pași către dieta unui...

Autor: Osho

Traducator: Simona Pelin

Pro Editura


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri