Personajele feminine din Perdeaua stacojie si Cea mai frumoasa iubire a lui Don Juan (cele mai cunoscute nuvele din culegerea Diabolicele de Barbey d'Aurevilly) pot intra in categoria "ingerilor cazuti". Alberte, enigmatica fiica a unor burghezi din Normandia, traieste o aventura interzisa cu un sublocotenent de numai saptesprezece ani, in tacerea unei camere cu perdea stacojie

Personajele feminine din Perdeaua stacojie si Cea mai frumoasa iubire a lui Don Juan (cele mai cunoscute nuvele din culegerea Diabolicele de Barbey d'Aurevilly) pot intra in categoria "ingerilor cazuti". Alberte, enigmatica fiica a unor burghezi din Normandia, traieste o aventura interzisa cu un sublocotenent de numai saptesprezece ani, in tacerea unei camere cu perdea stacojie.

Iar in budoarele parfumate din Faubourg Saint-Germain se consuma o alta drama: o copila casta si urata de treisprezece ani, poreclita "Mascuta", face o pasiune pentru contele de Ravila: nimeni altul decat Don Juan, amantul mamei ei. Doua povesti crude si galante, seducatoare si diabolice.

Autor: Barbey d’Aurevilly

Traducere si note de Mircea Lazaroniu

Carte aparuta la editura Humanitas


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri