23 Noiembrie 2011 publicat în Cultura 25 share-uri

Maria Grapini, Anca Florea si Dan Puric prezinta cartile editurii Cununi de stele la Gaudeamus 2011.

Desi adanc inradacinat in traditiile si sentimentele regiunii sale de bastina, Bengal, Tagore este cel mai reprezentativ poet indian si in acelasi timp un poet universal. Intr-o perioada creatoare de peste 60 de ani, Tagore s-a inspirat din toate izvoarele posibile ale culturii subcontinentului indian si si-a insusit o vasta cultura universala.

Cum s-a facut de nu mi-am batut copilul, de Carmen Musat-Coman. A treia carte din seria Cum s-a facut….abordeaza relatiile parinte-copil, parinte-sistem educational (gradinita, scoala).

Dictionar de verbe sanscrit-roman, de Amita Bhose.

Lingvistica indiana considera ca toate substantivele si adjectivele sanscrite au fost derivate din radacinile verbale, de unde importanta mai mare a verbelor in etimologia sanscrita decat in etimologia limbilor europene. Cum numeroasele forme verbale in sanscrita prezinta dificultati serioase in invatarea acestei limbi, dictionarul de fata serveste, partial, de manual. De aceea, impreuna cu Manualul propriu-zis de limba sanscrita, conceput tot de Amita Bhose, al carui al doilea volum este lansat o data cu Dictionarul, reprezinta un instrument de lucru valoros celor ce doresc sa-si insuseasca limba zeilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?


Pentru mai multe informatii si detalii despre carti, urmariti site-ul editurii Cununi de Stele.

Foto front si main: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri