26 Septembrie 2011 publicat în Cultura 1 share-uri

Favorit la Cannes, filmul 'Le Havre', in regia lui Aki Kaurismaki, va fi proiectat in premiera in Romania, in cadrul Les Films de Cannes a Bucarest, care va avea loc intre 14 si 20 octombrie 2011.
In distributie mai figureaza Frances McDormand, Harry Dean Stanton, Kerry Condon, Judd Hirsch si Eve Hewson, fiica lui Bono, solistul de la U2.  
O surpriza placuta pentru cinefili va fi si „Arirang”, cel mai recent film al regizorului sud-coreean Kim Ki-duk, distins cu Marele Premiu al sectiunii Un Certain Regard (ex aequo cu „Stopped on Track”, de Andreas Dresen). In „Arirang”, un film-confesiune, cineastul intoarce camera inspre el si isi chestioneaza alegerile, trecutul, succesul.
Unul dintre cei mai celebrati autori asiatici, Kim Ki-duk a regizat 16 filme, majoritatea incluse in marile festivaluri - „Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring”, „Breath”, „The Isle” si „Samaria” sunt cateva dintre cele mai cunoscute pelicule ale sale.

Route Irish”, un alt titlu din program, va genera cu siguranta discutii despre razboiul din Irak, asa cum a facut-o si la Cannes, in 2010. Regizorul britanic Ken Loach – premiat cu Palme d'Or pentru „The Wind That Shakes the Barley” (2006) – chestioneaza metodele brutale ale armatei, crimele comise in numele statului si felul in care soldatii trateaza populatia irakiana. In „Route Irish”, un contractor privat in Irak incearca sa afle ce s-a intamplat cu adevarat cu prietenul sau, mort in conditii suspecte. Titlul filmului vine de la numele drumului – periculos - care leaga Zona Verde din Bagdad de aeroport.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Ocazie rara pentru vizionarea filmului 'The Tree of Life'

Spectatorii vor putea viziona si laureatul cu Palme d’Or de anul acesta, „The Tree of Life”, in regia lui Terrence Malick, cu Brad Pitt si Sean Penn pe afis – o ocazie rara, pentru ca pelicula nu va rula in cinematografele din Romania. In program se vor regasi si „Melancholia” lui Lars Von Trier, pentru care Kirsten Dunst a primit trofeul de interpretare feminina la Cannes, sau „Midnight in Paris”, savuroasa comedie a lui Woody Allen.
Ca si la prima editie a evenimentului, cand Thierry Frémaux, delegatul general al Festivalului de la Cannes, si regizorii Gaspar Noé, Kornél Mundruczó si Sergei Loznitsa s-au intalnit cu publicul la Bucuresti, proiectiile vor fi urmate de Q&A-uri cu cineastii invitati.

Programul Les Films de Cannes à Bucarest va fi anuntat pe parcurs si va fi disponibil, in luna octombrie, pe site-ul www.filmedefestival.ro.  Urmariti si pagina de Facebook Les Films de Cannes.

Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Foto front si main: By Razoomanet /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri