26 Septembrie 2011 publicat în Cultura 1 share-uri

Favorit la Cannes, filmul 'Le Havre', in regia lui Aki Kaurismaki, va fi proiectat in premiera in Romania, in cadrul Les Films de Cannes a Bucarest, care va avea loc intre 14 si 20 octombrie 2011.

Aflat la a doua editie, evenimentul va aduce, in premiera absoluta, cateva dintre cele mai apreciate, discutate sau premiate filme din selectia de anul acesta a Festivalului de la Cannes . Programul va fi intregit de o selectie de filme romanesti care au ajuns la prestigiosul festival in ultimii zece ani.
  • Proiectiile acestor filme apreciate la Cannes, vor avea loc la Cinema Studio si Noul Cinematograf al Regizorului Roman, din cadrul Muzeului Taranului Roman.

Despre filmul 'Le Havre'

Suprarealist, tandru, atasant, amuzant, boem – filmul „Le Havre” a sedus anul acesta jurnalistii de la Cannes, care l-au aplaudat minute in sir la premiera si l-au dat drept favorit la Palme d’Or. Mica bijuterie a cineastului finlandez Aki Kaurismäki este o comedie despre prietenia dintre un batran artist si un baietel african imigrant, urmarit de politie, care incearca sa-si regaseasca mama.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară
Stilul aparte, inconfundabil al lui Kaurismäki este, dupa cum remarca publicatia „Variety”, „o placere de la un capat la altul”.
In mai, pelicula a obtinut Premiul FIPRESCI (Federatia Internationala a Criticilor de Film) si o mentiune speciala din partea Juriului Ecumenic de la Cannes. Totodata, a fost nominalizata la Premiul LUX, acordata de Parlamentul European, si este propunerea Finlandei la Oscarul pentru Cel mai bun film strain.

Filme de exceptie, tot in premiera...

Tot in premiera absoluta in Romania, Les Films de Cannes à Bucarest aduce „This Must Be the Place”, primul film in limba engleza al regizorului italian Paolo Sorrentino (premiat in 2008 la Cannes pentru „Il Divo”). Sean Penn – machiat si imbracat pe modelul Robert Smith, de la The Cure – joaca rolul unui fost star rock care decide, atunci cand tatal sau moare, sa termine ceea ce el nu reusise: sa-l razbune pentru o umilinta pe care o suferise in timpul Holocaustului.

15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Vei avea șansa să iubești din nou! Iar de această dată va fi diferit

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri