Despre Bucuresti se vorbeste in cele mai importante cotidiene ale lumii. Iar cuvintele sunt inaltatoare. Cum poate fi altfel, atunci cand este vorba despre Festivalul George Enescu, unul dintre cele mai importante evenimente de gen din lume.

Anul acesta, festivalul bienal se afla la cea de-a douazecea editie, o editie aniversara dedicata celor 130 de ani de la nasterea marelui compozitor roman, George Enescu.

Datorita acestui mare muzician, avem motive nenumarate sa fim mandri ca ne numim romani. Publicatia britanica The Independent a nominalizat festivalul care se desfasoara la Bucuresti, ca fiind unul dintre cele mai importante evenimente ale muzicii clasice. Cotidianul a inclus festivalul in “galaxia virtuozilor”, alaturi de festivalurile de la Bayreuth, Verbier, Aix-en-Provence si Saint-Denis.

"Festivalul George Enescu valorifica istoria muzicii clasice din 1958, are loc in onoarea violonistului, dirijorului, compozitorului si profesorului George Enescu si este unul dintre cele mai importante evenimente culturale care vorbesc despre identitatea Romaniei - „reda mandria unei natiuni”, a afirmat si publicatia The Telegraph.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

In perioada 1- 25 septmbrie vor sosi la Bucuresti nume aclamate ale scenei de arta clasica: dirijorul israelian Daniel Barenboim, pianistul Boris Berezovski, Orchestra Filarmonica din Viena, Compania Bejart Balet, Baletul National din Chile condus de catre coregraful roman Gigi Caciuleanu. Nume mari asadar, care ne fac deja sa vibram de emotie...

Datorita prestigiului pe care l-a castigat in timp, Festivalul George Enescu a devenit o importanta destinatie turistica pentru melomani din toata lumea. Aici si peste tot in lume, Festivalul Enescu a devenit un simbol al valorii romanesti.

Festivalul si Concursul International "George Enescu” a fost organizat la initiativa dirijorului George Georgescu, in onoarea prietenului sau apropiat, cunoscutul compozitor, violonist, pianist si dirijor, George Enescu, aflam din istoricul festivalului.

„Creatia enesciana reprezinta „firul rosu" care strabate cu consecventa toate cele 20 de editii ale Festivalului. Prezente uneori intr-un numar relativ restrans, alteori dimpotriva (editia din 2001 de exemplu), lucrarile lui George Enescu sunt cele care caracterizeaza si definesc cel mai bine spiritul acestei manifestari internationale. Prin intermediul lor, Festivalul isi justifica existenta, fiind la randu-i justificat de valoarea artistica a acestor creatii”, afirma realizatoarea de emisiuni muzicale, Ioana Marghita.

Foto front si main: Orchestra Filarmonica Radio din Franta- Sursa site-ul Festivalului


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri