26 Decembrie 2016 publicat în Cultura 23 share-uri

Unde si cand s-a nascut Iisus? A avut frati si surori?

Cartea "Enigmele lui Iisus" este disponibila pe site-ul elefant.ro

A existat, oare, Iisus Hristos? Unde si cand s-a nascut? A avut frati si surori? A intemeiat Iisus o noua religie sau a fost doar un innoitor al iudaismului?

Cine au fost evanghelistii? Cum si cand au fost alcatuite Evangheliile? Cine au fost primii crestini? Exista vreo legatura intre personajul istoric Iisus si teologia bisericii?

Sunt intrebari la care, pentru un credincios crestin, raspunsurile sunt simple, dar care, pentru o minte iscoditoare si dornica de adevar, presupun o investigare dupa toate regulile cercetarii stiintifice.

Enigmele lui Iisus nu reprezinta un pamflet ateu, indreptat impotriva fundamentelor credintei, ci o investigatie onesta a istoriei crestinismului primelor timpuri, incepand chiar cu existenta intemeietorului sau.

Dupa valva starnita de Codul lui Da Vinci, aceasta carte demostreaza cu argumentele filologiei, hermeneuticii si investigatiei istorice ca omul Iisus a existat, a fost unul dintre miile de invatatori revoltati de stapanirea nemiloasa a imperiului roman si a fost executat din ordinul guvernatorului roman din ratiuni politice.

Invatatura sa, foarte fidela originii sale iudaice, nu a avut in intentie crearea unei noi religii, dovada stand si primele comunitati de adepti, care s-au mentinut in cadrul comunitatii evreiesti.

Biserica crestina contemporana, departe de a fi mostenitoarea invataturilor sale, a continuat doctrina si organizarea cultelor misterice ale antichitatii si a perpetuat celebrarea marelor sarbatori sacre ale mortii si invierii.

Intreaga argumentatie a acestei carti face inutila si absurda cautarea in Palestina a originilor mistice ale crestinismului, Graal-ului si a tainelor mantuirii.

Adevarata lor cautare abia acum incepe.

Autor: Zenon Kosidowski; Cartea a fost publicata la editura Cosmos


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri