1 Decembrie 2016 publicat în Cultura 26 share-uri

Cu ocazia zilei nationale a tuturor romanilor, va dedicam aceasta colectie cu cateva dintre cele mai interesante citate si ganduri apartinand unor mari romani si romance, autori/ autoare sau personalitati ale culturii romane:

13. “Cand ai iesit din pamant, nu trebuie sa te intorci impotriva pamantului.” (Camil Petrescu)

14. „Ma uit la toate lucrurile de doua ori: o data ca sa fiu vesel si o data ca sa fiu trist.” (Ion Minulescu)

15. “Mortii sunt mai multi decat viii. Si numarul lor creste. Viii sunt rari.” (Eugen Ionescu)

16. “Nu se poate sa te azvarli puternic, vioi si increzator in valurile vietii, si ea sa nu te scoata la limanul fericirii.” (Hortensia Papadat – Bengescu)

17. “Imi place sa cred ca in clipa cand am venit pe lume primul meu gest a fost de a imbratisa pamantul.” (Panait Istrati)

18. “Orice extrema este socialmente insuportabila, pentru ca e lipsita de ideea fundamentala a oricarei societati bine organizate, ideea de echilibru. Extremele violeaza ideea de echilibru social.” (Petre Tutea)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Arta corporală cu flori: 20 de idei de tatuaje florale superbe Boala zgarieturii de pisica – infectia cu Bartonella henselae

19. “Legea nestramutata a dreptatii lui Dumnezeu aduce peste capul tau ce ai adus si tu peste capul aproapelui tau. Ce ai facut ti se va face; ce ai zis ti se va zice; ce incarci pe altul ai sa duci si tu.” (Arsenie Boca)

20. “Intalnesc cativa tineri in jurul a 30 de ani, suparati, nu pe ceea ce nu au facut ei, ci pe ceea ce nu a facut viata pentru ei. Dar cum sa le rezerve lozul cel mare viata, daca nu au investit nicio miza? (Constantin Noica)

Foto homepage: Martha Bibescu, Wikipedia; Emil Cioran, Wikipedia

Daca iti plac articolele noastre, aboneaza-te la Newsletterul Garbo.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri