12:12, 1 Decembrie 2016 publicat în Cultura 262 share-uri

Cu ocazia zilei nationale a tuturor romanilor, va dedicam aceasta colectie cu cateva dintre cele mai interesante citate si ganduri apartinand unor mari romani si romance, autori/ autoare sau personalitati ale culturii romane:

1. “Ar trebui sa se puna un gratar la intrarea in orice suflet. Ca sa nu se bage nimeni in el cu cutitul.” (Marin Sorescu)

2. “Nu-ntelegi ca merita sa traiesti pentru ca sa vezi cum cad frunzele si apoi cum cresc mugurii, pentru o zi in care e soare, pentru alta in care ploua?” (Cella Serghi)

Citeste si:
Noaptea de lectură: 11 poezii românești minunate, de citit la Lună...
Noaptea de lectură: 11 poezii...

3. Daca adevarul nu se afla prin dragoste, oriunde s-ar afla el, nu ma intereseaza. (Mircea Eliade)

4. “Cand se razboieste cu noroiul, zapada este cea care se topeste.” (Martha Bibescu)

Citeste si:
'Când ni se întunecă sufletul, trebuie să-i aprindem o lumină.'...
\'Când ni se întunecă...

5. „Ceea ce am mai bun in mine se datoreaza suferintei. Nu o iubesc, dar nici nu o condamn.” (Emil Cioran)

6. “Oricata pasiune ar exista intre un barbat si o femeie, judecata isi situeaza la un moment dat partenerul numai pe verticala. Acest moment nu poate fi evitat. Nici pasiunea cea mai mare nu absolva pe nimeni de aceasta pozitie esential umana. Ceea ce iti ramane dintr-un om e ceea ce-l abstrage din animalitate: gandirea lui, cuvintele, gesturile. Orizontalitatea erotica este cel mai perisabil element al unei legaturi. Ai sa vezi, intr-o zi, ca numai spiritualitatea ramane dintr-o iubire.” (Ileana Vulpescu)

7. “Eu cred ca noi insine suntem autorii binelui sau raului, ca destinul nu e in stele, ci mult mai aproape, chiar in mainile noastre.” (Mihail Drumes)

8. “ Soarele parca ne spunea: iata-ma, eu nu sunt simbolul sperantei, sunt chiar speranta, cat timp mergeti pe doua picioare si ma vedeti pe bolta albastra, nimic inca nu e pierdut pentru voi.” (Marin Preda)

9. “Oameni sunt pasari cu aripile crescute inlauntru.” (Nichita Stanescu)

10. “Viata poate fi traita oriunde, decorul nu are nicio importanta, esentiala este intensitatea.” (Cezar Petrescu)

11. “Ma stupefia faptul ca legaturile intre oameni se pot rupe asa, pur si simplu. Ca nu mai ramane nimic. Ca si cum nimic n-ar fi fost.” (Simona Popescu, poeta si prozatoare contemporana)

12 “Du-te! Imbratiseaza Columna infinirii cu palmele mainilor deschise. Apoi, inaltandu-ti ochii, priveste-o - si vei cunoaste, astfel, intr-adevar, sinele cerului.” (Constantin Brancusi)

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri