28 Aprilie 2016 publicat în Cultura 49 share-uri

Mijloacele contemporane de comunicare in masa au devenit un instrument util si in lumea ortodoxa romana. Practicanti ai ortodoxiei cat si non-practicanti rezoneaza cu mesajele unor preoti romani care au ales sa transmita perspectivele lor despre smerenie si credinta in Dumnezeu, prin intermediul Facebook.

Parintele Calistrat

Pagina de Facebook (peste 140.000 de fani): https://www.facebook.com/pcalistrat/?fref=ts
Parintele Calistrat este un duhovnic din Iasi care a devenit foarte cunoscut in randul romanilor. Pe pagina sa de Facebook posteaza predici si invataturi ortodoxe.

Va recomandam:

"Filantropia si "Iuda" al zilelor noastre!
Ei, acesta Iuda, simbolizeaza toata "nemernicia" pe care o intalnim in societate azi.. Un jonglor de fonduri si de bani, al Filantopiei Crestine, si lucruri materiale, garnisite sub numele: apara, protejeaza, doneaza, costruieste, zideste..

Acestea sunt Povesti Nemuritoare!
Pentru ca si o floare daca o uzi o singura data, moare...
Asa este milostenia, trebuie lasata la indemana crestinului si a lui Dumnezeu!
Acest Iuda tot timpul va domni asupara acestor probleme!
Ni se intampla si noua sa cadem sub acest ridicol!.
In permanenta vom gasi in societate, un asemenea "IUDA" economic, administrativ si financiar, care va avea grija sa explice, tot ce se poate vinde, si se poate transforma in filantropie, si ce este benefic societatii.
Va spun si eu.. ca unul mai batran, ca nu mai am 20 de ani...Va dau un sfat!
Cea mai sincera si adevarata filantropie, este sa cumperi ceva cu mana ta si sa intinzi unui sarac de pomana, tu! Aia este Filantropie!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Societatea inalta, varfurile societatii.. administrative, politice.. daca vor sa faca milostenie, sa faca din diurna lor, si sa faca cui le place, si cand le place.
Datoria crestinului adevarat, este sa nu manance de Paste, fara sa intinda celui de langa el un blid cald, cand mananca. Tot asa, cand vezi un copil descult, iar al tau e incaltat, chiar daca platesti mai putin, mai cumperi o pereche!

Vorbele lui Iuda sunt la moda in zilele noastre: "De ce nu s-a vandut mirul acesta cu trei sute de dinari si sa-i fi dat saracilor?" (Ioan 12, 5). Cuvintele lui Iuda ne par pline de intelepciune si de compasiune. Ele reprezinta, fara indoiala, un gand pe care si noi deseori il avem. "De ce sa-i dam ceva lui Dumnezeu, care n-are nevoie de aur si mir, atata vreme cat ne lipsesc spitale, scoli etc.?"

 Citeste mai departe>>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri