12:09, 21 Septembrie 2015 publicat în Cultura

Aceasta carte a fost scrisa de Heinrich Hoffmann, fotograful personal al lui Adolf Hitler. Pentru aproape un sfert de secol, Fuhrerul si Hoffmann au fost prieteni apropiati.
Aceasta carte, publicata la editura Corint, a fost scrisa de Heinrich Hoffmann (12 septembrie 1885, Furth - 11 decembrie 1957, Munchen), fotograful personal al lui Adolf Hitler. Pentru aproape un sfert de secol, din anii 1920 si pana in 1945, Fuhrerul si Hoffmann au fost prieteni apropiati.

Din 1922, cand o agentie americana de stiri i-a solicitat lui Heinrich Hoffmann o fotografie a lui Adolf Hitler - foarte putin cunoscut la momentul respectiv -, acesta a avut un rol important in viata fotografului din Munchen. Imediat dupa prima intalnire dintre cei doi, Hoffmann a devenit fotograful sau personal si l-a insotit in calatoriile cu scop propagandistic, la intruniri si congrese. Prin intermediul lui, Fuhrerul a cunoscut-o pe Eva Braun.

Citeste si:
Toamna Misterelor - documentare care explorează unele dintre cele...
Toamna Misterelor -...

Dupa ce Hitler a preluat puterea, in 1933, Hoffman a fost prezent la intalnirile lui cu diversi sefi de stat, ca si la alte evenimente. El i-a fotografiat pe toti cei care l-au vizitat pe Hitler la Cancelaria Reichului sau la resedinta Berghof.

In insemnarile sale, Heinrich Hoffmann prezinta inceputurile Partidului Nazist, dar si persoanele si institutiile care detineau puterea in cel de-al Treilea Reich. Deoarece a fost prieten cu Hitler, autorul ne introduce si in viata privata a Fuhrerului. El infatiseaza un om ale carui stari sufletesti nu au fost intotdeauna cunoscute de mase, dar nici de cei din anturajul sau, fie ca erau politicieni sau militari.

Citeste si:
75 de ani de la încheierea celui de-al II-lea Război Mondial - 4...
75 de ani de la încheierea...

Autor: Heinrich Hoffmann

Carte aparuta la editura Corint si disponibila pe elefant.ro

Foto homepage: Hitler, Shutterstock. Credite foto: IgorGolovniov / Shutterstock.com


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri