14 Aprilie 2014 publicat în Cultura 12 share-uri

Cristian Nemescu este unul dintre cele mai cunoscute nume din cinematografia romaneasca a noului val. De aceea iti propunem vizionarea a 3 filme de scurt-metraj, realizate de acest multi-premiat cineast roman.

Cristian Nemescu a fost un regizor si scenarist roman, nascut pe 31 martie 1979 si decedat la numai 27 de ani intr-un groaznic accident de masina pe 24 august 2006 alaturi de inginerul sau de sunet, Andrei Toncu (28 de ani) si taximetristul Dumitru Arustei (24 de ani), Cristian Nemescu a lasat insa o amprenta care nu mai poate fi stearsa, asupra fenomenului cinematografic romanesc.

In memoria sa, de 8 ani, se desfasoara la Bucuresti, Festivalul International de Film Next (editia de anul acesta s-a sfarsit recent). Cristian Nemescu si Andrei Toncu, creau prin imagini si sunet o lume hipnotica in care magia, curiozitatea si entuziasmul erau peste tot, iar tu nu puteai decat sa te lasi purtat in ea. Pentru ca, din pacate, Cristi si Andrei nu mai sunt, si pentru ca vrem sa ducem mai departe lumea creata de ei, am infiintat Festivalul International de Film NexT – cu N de la Nemescu si T de la Toncu, scrie site-ul Festivalului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

Cristian Nemescu a terminat Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti in 2003. In putinii sai ani de viata, Cristian Nemescu a castigat peste 20 de premii, printre care Marele Premiu la NYU International Student Film Festival din New York (pentru Poveste la scara C), Premiul Special al Juriului la Bruxelles Short Film Festival din Belgia, Public's Choice la Milano Film Festival din Italia, Premiul Publicului la Internationale Grenzland Filmtage Festival din Germania. Filmul "California Dreamin" a primit in mai 2007 premiul "Un certain regard " la a 60-a editie a Festivalului de la Cannes, scrie CineMagia.

La 28 mai 2007, presedintele Romaniei, Traian Basescu i-a acordat regizorului, din pacate, post mortem printr-un decret, Ordinul National „Pentru Merit” in grad de Cavaler, „pentru contributia remarcabila la promovarea cinematografiei romanesti”.

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele

Cristian Nemescu - Poveste de la scara C

2. Cristian Nemescu - Marilena de la P7

Cristian Nemescu - Mihai si Cristina

Cristian Nemescu - Mihai si Cristina Partea a 2-a

Foto home page: Shutterstock.com; cinema, cinematografie


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri