1 Februarie 2013 publicat în Cultura 25 share-uri

Ideea Proiectului Martisor a pornit de la un pariu. Cu mine insami...

Lingvistic poate fi mai mult decat justificata aceasta diferentiere,dar in plan personal lucrurile se simplifica si devine doar un mod diferit de a-l scrie pe Acasa.

…M-a durut si ma doare! pentru ca simt mult prea multe energii consumate intr-un un discurs steril si fara sens care daca ar gasi maturitarea si inteligenta necesara s-ar opri doar un moment si ar realiza ca unii pentru altii suntem o resursa nesfarsita care poate fi transformata intr-un un castig enorm pentru noi toti. Mai ales, sufletesc.

Dar, asta cere din partea fiecaruia multa intelegere,unitate de spirit si bineinteles,un sincer dialog bine ancorat in realitati. Pentru ca de asta data, realitatile noastre sunt numeroase,iar ca romani ne manifestam cat mai romanesc posibil, in bine si in rau, atat in interiorul granitelor,cat si in exteriorul lor pentru ca Pamantul Mama, ROMANIA are acelasi nume pentru oricare dintre noi, fii ei nascuti a fi romani!

Asa s-a nascut ideea de a crea punti de legatura cu tot ce inseamna roman si romanesc.Intre cei ramasi si cei pierduti prin toate colturile lumii. Din dorinta de combate greutatea unui „voi” prea sisific, alimentat pe nedrep si pronuntat cu prea mare usurinta.

Este apelul meu catre cei multi, foarte multi poate mult prea tacuti care stiu sa fie Romani si doar atat!
Daca tu esti romanul/romaca acela/aceea pe care eu il/o cunosc bine,ajuta-ma sa castig pariul cu mine! deschide-ti sufletul asa cum numai tu stii mai bine si intinde bratele la unica noastra hora:
A NOASTRA, A ROMANILOR!

Participati si voi la Proiectul Martisor:

*Concursul Martisor—2013 –premiaza originalitatea!

Este acceptata orice forma de manifestare artistica originala de dimensiuni miniaturale care nu a fost expusa sau care nu a partcicipat la alte concursuri: >>Tema Martisor<<

Perioada de desfasurare a concursului este cuprinsa intre 28 ianuarie — 28 februarie 2013 (h:24.00-ora Romaniei); cei interesati se pot inscrie la e-mail: infomartisor2013@gmail.com

Lucrarile ce vor fi trimise la Concurs vor participa la EXPO Martisor –2013:

-Centul Cultural Agorà in perioada 1-8 martie a.c.

Real Collegio~Lucca è Donna~ 8-10 martie a.c.

Mai multe detalii despre acest concurs: Proiectul Martisor-2013 EXPO-CONCURS

Articol via proiectulmartisor.wordpress.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri