24 Iulie 2012 publicat în Cultura 1 share-uri

Se intampla ca oameni minunati sa nu aiba nevoie de nicio garantie pentru a-ti oferi in mod neconditionat sprijinul si admiratia lor...

Stiam ca arta este interdependenta, e un joc de emotii intre oameni cu exprimari diverse: muzica, dans, arte-vizuale. Iar conceptul pe care il adusese Dinu Ghezzo in arida Constanta era ceea ce asteptam de multa vreme sa mi se intample.

Profesorul zambea larg, alaturi de prietenii si colaboratorii sai de toate varstele – muzicieni care credeau in ideile sale de interconexiune, prin intermediul tehnologiei. La Dinu Ghezzo, noile thenologii ale comunicarii sunt purtatoare de mesaje cu o puternica incarcatura emotionala si deci, mijloc de a crea. Identitati particulare, apartinând unor culturi diferite, despartite de timp si spatiu, capata aceeasi respiratie prin intermediul unei creatii comune. “Traim intr-o lume care arata extrem de simpla la suprafata, dar atat de complexa in realitate”, imi scria profesorul Dinu Ghezzo.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin! Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Horoscop Paște 2023: o perioadă plină de emoții frumoase, de planuri de viitor și experiențe spirituale

Astfel s-a nascut “Una Perla” – o lucrare multimedia realizata cu incurajarea profesorului, alaturi de muzicianul Helmut Calabrese, prieten si colaborator al lui Dinu Ghezzo, dupa versurile poemului scris in anul 1982, “Una Perla”, de italianul Pino Macaluso. Dinu Ghezzo privea in mod deschis exprimarea artistica, in profunda conexiune cu momentul trait, infuzat de aceasta isterie a globalizarii care uneori pare un haos. Un haos imbl â nzit prin intermediul artei.

Acesta este darul pe care mi l-a lasat Profesorul Dinu Ghezzo: Emotia invinge mediul tehnologic. Noi suntem cu mult mai vii… mai inteligenti.

Inregistrare din concert Live cu Dinu Ghezzo (la pian):

Cine a fost Dinu Ghezzo ?

Dinu Ghezzo este o personalitate proeminenta a culturii romane. Stabilit la New York, Dinu Ghezzo a avut o cariera stralucita de 32 de ani, la Universitatea din New York, unde a fost Profesor emerit, directorul studiilor de compozitie. Mai mult decat atat, Dinu Ghezzo a activat in zona artelor contemporane, a colaborat cu artisti celebri din diverse domenii, lasandu-si amprenta si fiind cunoscut in toata lumea pentru ideile sale revolutionare.

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

In data de 3 martie 2012 i-am adus un tribut muzicianului Dinu Ghezzo, la Constanta, pe meleagurile copilariei muzicianului, in cadrul unui eveniment denumit "Dialog si Evocari", desfasurat la Muzeul de Arta.

Cititi o biografie ampla a profesorului Dinu Ghezzo, semnata de catre Ana Maria Munteanu: Dinu Ghezzo sau despre vocatia interculturalitatii si in limba engleza - Dinu Ghezzo or Interculturality as a Vocation

de Iulia Sima (via site-ul Asociatiei pentru Dezvoltare Interculturala)


Foto home page: a hundred visions and revision


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri