2 Martie 2012 publicat în Cultura 98 share-uri

Greta Garbo este marea actrita care inspira revista noastra. O iubim pe Greta Garbo pentru talent, frumusete si noblete.

Intre anii 1925 si 1941, cariera Gretei a inflorit in capitala filmului, la Hollywood. Mauritz Stiller pleaca in anul 1925 la Hollywood pentru a lucra cu studiourile Metro-Goldwyn-Mayer si a insistat ca Greta Garbo sa primeasca un contract, ceea ce s-a si intamplat.

Au urmat filme rasunatoare pentru actrita. Filmele mute 'The Torrent' (1926), 'Flesh and Devil' (1927), ''Love' (1927), unde a jucat alaturi de actorul foarte popular John Gilbert.

Primul film in care i-a fost auzita vocea plina, deosebita, a fost 'Anna Christie' din 1930. Momentul a fost un mare succes, desi Garbo insasi a dispretuit aparitia ei in acel film. Dar publicul si criticii nu erau de aceeasi parere. Pentru rolul din acel film, Garbo a primit prima ei nominalizare la Oscar.

Cea mai seducatoare aparitie a Gretei a fost in filmul 'Mata Hari' (1932), unde a jucat rolul spioanei din Primul Razboi Mondial.

In acest film, Greta Garbo a fost cu adevarat fermecatoare. Atat de fermecatoare incat cenzorii s-au plans din cauza posturii sare din imaginea posterului. Urmatorul mare film al Gretei Garbo a fost 'Grand Hotel' Filmul a obtinut Oscarul pentru „Cel mai bun film”.

In anul 1935, Garbo a jucat intr-o noua versiune a filmului 'Love', dupa romanul clasic Anna Karenina de Lev Tolstoi.

Una dintre cele mai frumoase prestatii ale Gretei Garbo a fost cea din 'Camille' (1937), cand a jucat roulul curtezanei blestemate. Acest rol i-a adus o a treia nominalizare la Oscar. Fanii Gretei Garbo au spus chiar ca in scena mortii Camillei, au vazut sufletul artistei parasindu-i trupul, caci atat de tulburatoare a fost prestatia sa. Si in filmul 'Ninotchka' (1939), Greta a avut de asemenea un rol memorabil.

Abia in anul 1954 insa, Greta Garbo a primit Oscarul pentru prestatii memorabile.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri