17 Februarie 2012 publicat în Cultura 6361 share-uri

Ana Ularu este unul dintre cei mai buni 10 actori tineri din Europa. Ana Ularu a fost premiata de legenda John Hurt si aplaudata minute in sir de Billy Bob Thornton, fostul sot al Angelinei Jolie.

Ana Ularu, unul dintre cei mai buni 10 actori tineri din Europa

“Legenda” cinematografiei John Hurt i-a inmanat zilele trecute trofeul Shooting Stars, la Festivalul International de Film de la Berlin, intr-una din cele mai aspirationale seri de gala pentru tinerii actori din industria cinematografica europeana. In sala din Berlinale Palast se afla si controversatul actor Billy Bob Thornton, fostul sot al Angelinei Jolie, care i-a aplaudat minute in sir pe cei 10 actori selectati in prestigiosul program Shooting Stars in 2012.

Poate ca deja am spus de prea multe ori ceva axiomatic: a fost o experienta superba! Dar adevarata stare se insinueaza abia acum, cand bagajele sunt gata. Dorul de nebunia, ritmul, energia si frumusetea unei perioade unice si senzatia de multumire si recunostinta. Pentru ca asta mi s-a oferit, a declarat Ana Ularu despre experienta ei in programul care a lansat carierele internationale unor nume precum Daniel Craig sau Rachel Weisz.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară EXCLUSIV Sfaturile primei românce care a cucerit vârful Annapurna pentru copiii care vor să facă alpinism: Să înceapă gradual, să nu se implice din prima în ceva dificil Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

"... la ea, ochii sunt oglinda sufletului"

Juriul Shooting Stars a ales-o pe Ana pentru ca “in Periferic, Ularu nu numai ca duce pe umeri intreaga poveste, dar o face cu magnetism, complexitate si da credibilitate unui personaj dificil. Dura si in acelasi timp vulnerabila, Ana are o prezenta fizica uluitoare si, in acelasi timp, adaptabila. La ea, ochii sunt intr-adevar o oglinda a sufletului. “

Alaturi de Ana, au mai primit trofeul Shooting Stars: Adèle Haenel (Franta), Anna Maria Mühe (Germania), Antonia Campbell-Hughes (Irlanda), Hilmar Guðjónsson (Islanda), Isabella Ragonese (Italia), Jakub Gierszał (Polonia), Bill Skarsgård (Suedia), Max Hubacher (Elvetia) si Riz Ahmed (Marea Britanie).

Tinerii, selectati de un juriu format din profesionisti ai industriei mondiale de film, au intrat intr-un program intensiv de 3 zile (11-13 februarie) in care au avut intalniri cu directori de casting, producatori si regizori, un workshop cu agenti internationali, sedinte foto, o conferinta de presa internationala, totul culminand cu ceremonia de decernare a Premiilor Shooting Stars in cadrul Festivalului de Film de la Berlin, luni seara.

Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Pe covorul rosu, Ana a purtat rochia “Lexy” maxi, din colectia de primavara-vara 2012 a Mariei Lucia Hohan. Amintind de clasicele siluete antice, dar avand o abordare moderna, “Lexy" este o rochie cu spatele aproape gol, partial acoperit de tulle invizibil nude, creata dintr-un fluid tulle de matase roz-zmeura, drapata si plisata. Multe din rochiile Mariei Lucia Hohan au fost deja alese de celebritati din lumea internationala a filmului. Tinutele sunt preferate la Cannes sau la Hollywood pentru croiurile simple si delicatetea culorilor, decalate pe tesaturi fine si fragile, si primesc mereu cele mai bune cronici din partea presei de specialitate. In acelasi spirit, Ana nu a ales brandurile internationale propuse de organizatori, ci a purtat pantofi creati de designerul Mihai Albu.

Ana Ularu, intr-o superba rochie Maria Lucia Hohan

Cine este Ana Ularu?

Ana Ularu are 26 de ani si este absolventa a Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica. De la 8 ani joaca in filme de lung si scurtmetraj, piese de teatru si seriale TV. Pentru rolul din Periferic (regia: Bogdan Apetri), Ana a primit Premiul pentru Cea mai buna actrita la Festivalul de Film de la Salonic si trofeul Boccalino - Premiul Criticii Elvetiene pentru Cea mai buna actrita, in cadrul Festivalului International de Film de la Locarno. De remarcat productii ca "Turkey Girl", un scurtmetraj realizat de Cristian Mungiu si inclus in proiectul international "Lost and Found", "Italiencele" (regia: Napoleon Helmis), "Hartia va fi albastra" (regia: Radu Muntean) si "Youth Without Youth" (regia: Francis Ford Coppola).

Ajuns la a 15-a editie, programul Shooting Stars este organizat de European Film Promotion (EFP) in colaborare cu organizatiile membre ale EFP printre care se numara si Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (Romanian Film Promotion). Shooting Stars este sprijinit de Programul MEDIA al Uniunii Europene si are ca scop promovarea pe plan international a celor mai talentati tineri actori europeni, carora le faciliteaza intalnirea cu membri importanti ai industriei cinematografice (agenti, directori de casting, actori consacrati, regizori, producatori de renume).

PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie

Credit foto: Markus Nass/ Vedeti mai jos cum Ana Ularu primeste premiul Shooting Stars


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri