Sunt intr-o relatie de 3 ani timp in care ne-am vazut in week-end si in vacanta (am facut facultatea in alt oras); la inceputul relatiei insa, am stat cu el aproximativ jumatate de an asta ne-a si intarit relatia..chiar un timp am tanjit amandoi dupa acel moment .

Raspuns oferit de psiholog Loredana Ionascu, Clinica Terapia M

Buna ziua. Sunt intr-o relatie de 3 ani timp in care ne-am vazut in week-end si in vacanta (am facut facultatea in alt oras); la inceputul relatiei insa, am stat cu el aproximativ jumatate de an… asta ne-a si intarit relatia..chiar un timp am tanjit amandoi dupa acel moment . Acum prietenul meu vrea sa ne mutam impreuna. Problema este ca :

1. tb sa revin in orasul meu natal, unde locuri de munca gasesti cam greu

2. (el este mai mare cu 10 ani)Am discutat ceva de casatorie..dar a fost o discutie formata din 3-4 fraze (“ne mutam si apoi ne casatorim” …ca la final sa spuna: “EU??Sa ma casatoresc?”…cred ca nu este pregatit pt asa ceva)

3. eu la el acasa (sta inca cu parintii)am fost, deci nu imi este frica de parintii lui sau Vai SOACRA!!(ma inteleg momentan, f bine)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

4 Parintii mei nu vor sa ma lase sa stau cu el pana nu ne casatorim (ei nu cunosc o mare parte din relatia mea cu el)

Mica dilema?? Nu stiu cum sa procedez?? Nu stiu cum sa fac fata tuturor cererilor ??? Pur si simplu nu stiu daca sunt pregatita sa fac pasul acesta!!Eu vreau sa raman in orasul in care am facut facultatea dar in care el nu vrea sa vina (motivul…locul de munca). Vreau sa ma mut cu el dar numai dupa ce imi pune un inel pe mana(ca sa le fac pe plac parintilor si nu numai lor). Nu stiu cum sa-I spun aceste lucruri fara ca el sa interpreteze exact opusul si sa se inchida in el.

Draga mea,

Din pacate nimeni nu iti poate spune ce sa faci pentru ca numai tu stii ce simti. De asemenea, stii ca indiferent ce vei alege vei castiga ceva si vei pierde altceva, important este sa pui in balanta si sa alegi varianta care te va costa mai putin, varianta cu pierderile minime.
Am sa te rog sa faci o lista a costurilor si avantajelor in fiecare dintre cele doua situatii. Este destul de dificil sa impaci pe toata lumea si aprope imposibil sa faci acest lucru nemaipunand la socoteala ca ar trebui sa te gandesti in primul rand la tine si apoi la ceilalti. Acest lucru nu inseamna sa fii egoista ci mai degraba sa fii multumita si impacata cu alegerile facute. Implinita fiind ii vei putea face fericiti si pe cei din jurul tau (iubitul si parintii).
Gandeste-te bine la ce iti doresti in momentul acesta, care este prioritatea intai, cariera sau o familie? Imagineaza-ti cat mai in detaliu posibil cele doua situatii de viata intre care ar trebui sa alegi, in care dintre situatii ai avea mai putin de pierdut?
“Vreau sa ma mut cu el dar numai dupa ce imi pune un inel pe mana(ca sa le fac pe plac
parintilor si nu numai lor)” as vrea sa te intreb daca un inel ar rezolva toate framantarile care te macina in acest moment? Un inel i-ar linisti pe parintii tai dar este ceea ce iti doresti si tu?

PRwave.ro a aniversat 18 ani pe 18 aprilie EXCLUSIV Sfaturile primei românce care a cucerit vârful Annapurna pentru copiii care vor să facă alpinism: Să înceapă gradual, să nu se implice din prima în ceva dificil Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine

Cu drag,
Psiholog Loredana Ionascu
www.terapiam.ro

Adresa: Str. Dumbrava Rosie, nr. 12A, sector 2, Bucuresti
Tel. / Fax: +4 021.210.25.65
E-mail: contact@terapiam.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri