Tendintele pentru noul an in design interior aduc in atentia designerilor si beneficiarilor stilul clasic. Fie ca vorbim despre amenajarea livingului, bucatariei, dormitorului sau a baii – elementele stilului clasic nu trebuie sa lipseasca anul acesta din acestea.

Tendintele pentru noul an

in design interior aduc in atentia designerilor si beneficiarilor stilul clasic. Fie ca vorbim despre amenajarea livingului, bucatariei, dormitorului sau a baii – elementele stilului clasic nu trebuie sa lipseasca anul acesta din acestea.

Elemente ale Stilului Clasic
Stilul clasic deriva din stilul de design grecesc si roman. Un stil bazat pe echilibru si armonie perfecta, ce propune simetrii perfecte si linii clar definite.
Culorile ce definesc stilul clasic sunt culori inspirate din natura. Pentru a crea un design clasic, folositi nuante de albastru inchis, maro, galben, verde si mai ales culori de pamant, precum teracota.
Mobilierul stilului clasic este definit prin eleganta si opulenta – fiind cel mai adesea realizat din materiale naturale, masive. Liniile curbate, rotunjite sunt elemente definitorii ale mobilierului clasic.
Stilul clasic propune tesaturi naturale, cu teme conservatoare, precum dungile. Pentru cei ce doresc sa adauge putina “culoare” stilului clasic – pot utiliza tesaturi precum matasea si taftaua sau chiar catifea.
Unul dintre elementele foarte des intalnite in stilul clasic este semineul. Un semineu mare folosit in living – va atrage toata atentia asupra sa.
Candelabrele mari sunt, de asemenea, elemente care nu trebuie sa lipseasca unui interior clasic. La fel si elementele decorative – precum oglinzi si piese ceramice.

Reinterpretarea Clasicului


Anul acesta puteti folositi elementele stilului clasic in aproape orice combinatie.

Clasic cu influente Vintage
Foloseste piese de mobilier vintage luxuriant, realizate din lemn scluptat si decorat manual. Baile cu accente vintage vor avea un mare succes. Alege pentru amenajarea baii piese de mobilier vintage – decorate sau pictate si chiar si cazi cu masti decorate manual.
Nu folosi in crearea unei astfel de bai obiecte sanitare din acryl! Poti alege cu incredere piese decorative sau chiar si mobilier decorat cu foite argintate sau aurite.

Clasicul cu influente Romantice
Stilul romantic a revenit si el in gratiile designerilor de interior. Alege pentru crearea unor spatii cu accente romantice tesaturi moi, motive florale, dantela si mobilier pictat. Clasicul cu accente romantice pot defini o locuinta calda, primitoare, rafinata.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri