Otetul are proprietati antibiotice si antiseptice si, datorita aciditatii sale, ajuta la combaterea bacteriilor sau mucegaiului. Mai mult, este utilizat pentru a prelungi durata de viata a florilor sau pentru a obtine un par frumos si sanatos.

9. Geamurile pline de grasime sau patate cu vopsea se curata tot cu ajutorul otetului. Aplica putin otet pe geam, lasa-l sa actioneze cateva minute si sterge-l cu un burete.

10. Aragazul se curata cu o pasta formata din detergent de vase, o lingura de bicarbonat de sodiu si una de otet. Amestecul poate fi folosit si la curatarea altor suprafete, care au tendinta de a fi lipicioase.

11. Pentru ca blatul din bucatarie si tocatoarele sa fie mereu curate, tot ce trebuie sa faci este sa le stergi cu o carpa inmuiata in otet.

12. Cuptorul cu microunde este mult mai usor de curatat dupa ce ai lasat in cuptorul aprins timp de 5 minute un bol sau o cana cu apa si otet.

13. Pardoseala din placi ceramice isi recapata aspectul daca o speli cu apa si otet.

14. Foarte multa lume se fereste sa decoreze peretii cu tapet, din cauza ingrijirii acestuia. Pentru curatarea tapetului matasos sau lucios, foloseste un amestec de apa, bicarbonat de sodiu si otet alb.

15. Covorul isi va pastra aspectul daca il freci cu o solutie formata din doua parti de apa calda si una de otet alb. Acesta este unul dintre cele mai vechi trucuri si nu trebuie sa iti faci probleme in privinta mirosului, intrucat se va elimina.

Un articol de Ana Marin


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri