Bucătăria este inima casei tale - locul în care petreci probabil cel mai mult timp împreună cu familia, mai ales dacă obișnuiți să pregătiți împreună mesele. Astăzi, bucătăriile sunt decorate în diferite feluri, însă orice stil ai alege, există produse electrocasnice care nu-ți pot lipsi. Printre ele se numără, desigur, și un frigider.

În funcție de designul lui, poate fi integrat și adaptat diferitelor stiluri. Încorporabil în mobilier, cu model retro sau linii minimaliste, poți găsi un model de frigider potrivit pentru bucătăria ta. Află în continuare mai multe despre variantele de frigidere care te vor ajuta să păstrezi stilul bucătăriei tale.

Frigiderul, mai mult decât un produs electrocasnic

În bucătăriile moderne de astăzi, frigiderul nu mai este doar o necesitate, ci a devenit chiar un element de esențial de design. Ușor de observat datorită dimensiunii, frigiderul joacă un rol important nu numai în conservarea alimentelor, ci și în modelarea esteticii generale a spațiului în care petreci destul de mult timp. De ce este necesar să acorzi atenție alegerii frigiderului? Răspunsul se află în echilibrul armonios dintre funcționalitate și estetică. Bucătăria nu ar trebui să fie doar un spațiu de lucru practic, ci să fie și o reflectare a stilului personal în designul de interior.

Minimalism modern: simplitatea liniilor și a finisajelor

Minimalismul înseamnă simplitate și un mediu lipsit de dezordine. Atunci când vine vorba de integrarea frigiderului într-o bucătărie minimalistă, alegerea finisajului este un pas important. Oțelul inoxidabil este o alegere populară pentru aspectul său elegant și modern. Suprafața sa reflectorizantă adaugă profunzime spațiului, creând o iluzie de un spațiu mai mare. Alternativ, finisajele negre mate pot oferi un contrast îndrăzneț într-o bucătărie minimalistă albă sau în culori neutre. Dacă vrei ca frigiderul să se îmbine perfect cu restul bucătăriei, poți alege să îl camuflezi cu panouri din același material precum restul mobilierului.

Frigidere încorporabile vs. frigidere simple

Într-o bucătărie minimalistă, fiecare element ar trebui să fie util - decorațiunile și elementele suplimentare fiind adesea evitate. Frigiderele încorporate sunt o alegere excelentă pentru a obține un aspect fără cusur. Acestea sunt concepute pentru a se potrivi la nivel cu dulapurile, oferind o continuitate vizuală. Cu toate acestea, dacă preferi un frigider simplu, o variantă bună este să alegi un model cu linii curate și design simplu, precum un frigider Beko. Asigură-te doar că exteriorul frigiderului este cât mai elegant posibil pentru a menține aspectul simplu.

Frigider cu mânere și detalii ascunse

Unul dintre principiile cheie ale designului minimalist este, așa cum menționam anterior, simplitatea. Ușile de frigider fără mânere, cu un sistem ascuns, oferă o simplitate elegantă. În plus, poți găsi și modele de combină frigorifică Beko cu detalii și funcții importante așezate într-un mod cât mai subtil.

Stilul industrial, popular și în locuințe

Bucătăriile în stil industrial sunt cunoscute pentru farmecul lor brut și robust, iar aparatele din oțel inoxidabil se potrivesc perfect cu această estetică. Oțelul inoxidabil nu numai că oferă durabilitate, dar contribuie și la aspectul industrial cu finisajul său elegant, metalic. Atunci când integrezi frigiderul într-o bucătărie în stil industrial, alege unul cu un exterior din oțel inoxidabil. Acest material nu numai că este ușor de curățat, dar adaugă și o notă de rafinament urban spațiului.

Materiale industriale, cărămidă expusă și texturi mixte

Într-o bucătărie în stil industrial, cărămida expusă, precum și panourile ori chiar diferite țevi sunt în centrul atenției. Pentru o integrare armonioasă a frigiderul, ia în calcul amplasarea lui într-o zonă care poate ieși în evidență. Contrastul dintre texturile aspre și oțelul inoxidabil neted al frigiderului poate oferi un aspect impresionant.

Pentru a avea un stil industrial cât mai plăcut pentru o bucătărie, joacă-te cu diferite texturi. Folosește accente metalice, de exemplu lămpi cu finisaje din fier sau cuplu pentru a veni în completarea texturii oferite de frigider. În același timp, elementele din lemn, cum ar fi rafturile sau blaturile, creează senzația de confort, creând un spațiu de bucătărie primitor care integrează perfect și frigiderul.

Stilul retro în bucătăriile de azi

Un stil retro al bucătăriei înseamnă să găsești electrocasnice în același stil. Colțurile rotunjite și accentele cromate joacă un rol important. În ceea ce privește frigiderul, mizează pe modelele cu piciorușe vizibile. Alege-l fie într-o culoare pastelată, fie roșu, dacă vrei ai ales deja o gresie model de șah. Vei obține astfel fie un stil retro cald, fie unul jucăuș, ce amintește de restaurantele americane ale anilor 1950.

Frigiderul, adesea văzut ca un aparat util și atât, poate fi elementul final care să dea stilul bucătăriei. Fie că preferi stilul minimalist, cel industrial cu elemente la vedere ori stilul retro, vei găsi cu siguranță un model care ți se potrivește.

Măsoară spațiul de care dispui, ia în calcul paleta de culori pe care ai ales-o deja pentru această cameră și pornește în căutarea frigiderului care se va integra perfect în planurile făcute. Un aspect important este să ții cont mereu și de proprietățile acestuia. Așadar, deși designul are un rol important, caută acel produs care satisface toate nevoile tale pe termen lung.

Foto fr si main: by nrd on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri