18 Iulie 2023 publicat în Casa-Gradina 2 share-uri

Există în orice casă ceea ce se poate numi „spațiu pierdut”, adică zone care pot fi folosite pentru a depozita cele mai diverse lucruri, dar pe care nu-l utilizăm. Spațiu pierdut este în toate camerele din casă, în baie, în bucătărie și chiar pe hol. Despre recuperarea acestui spațiu vorbim în articol. Cele mai multe dintre soluții pot fi aplicate în orice casă. 

Recâștigă spațiu în baie

Indiferent de suprafața pe care o are sau de câte băi sunt în casa ta, această încăpere este printre cele în care există mult spațiu care poate fi utilizat eficient. Baia poate fi locul perfect pentru a depozita nu doar prosoape, halate de baie și produsele de îngrijire și igienă personală, dar și cel în care poți pune detergenți, soluțiile de curățenie, coșul de rufe și accesoriile care te ajută la curățenie. Soluția ideală este utilizarea dulapurilor verticale, așa numiți „soldați”, concepuți special pentru a fi amplasați în colț. Înalți și înguști, aceștia te ajută la recuperarea spațiului pierdut și nu aglomerează baia.

La fel de inspirate și utile sunt și modelele diverse de dulap masina de spalat, pentru că valorifică spațiul vertical de deasupra mașinii de spălat. Aceste soluții de depozitare se încadrează perfect în orice stil de amenajare al băii, te ajută să organizezi și să obții spațiile suplimentare atât de necesare în orice casă și sunt mai mult decât necesare atunci când mașina de spălat este amplasată în baia principală a casei, așa cum se întâmplă în cele mai multe dintre locuințele noastre.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

Descongestionează holul

Carte de vizită a casei, un hol aglomerat va lăsa o impresie neplăcută asupra întregii locuințe. Există metode simple care pot descongestiona și susține organizarea acestui spațiu.

Una dintre soluțiile practice și simple sunt banchetele cu ladă de depozitare. Vei putea pune acolo încălțămintea extrasezon, unele dintre jucăriile pe care cel mic le folosește când se joacă în parc sau alte lucruri folosite ocazional. Secretul este să folosești cutii pentru încălțăminte, pe care să le pui unele peste altele. Va fi ordine și vei găsi repede și ușor ceea ce cauți.

Spații utile în camera de zi

Și în camera de zi există spații utile pe care le poți recupera. Lada de depozitare a canapelei, partea superioară a bibliotecii și rafturile acesteia sunt doar câteva. Cutiile de depozitare, sacii care pot fi vidați sunt accesorii utile.

Ghid pentru alegerea mobilierului interior Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

Simpla modificare a modului în care vei așeza cărțile în bibliotecă poate dubla spațiul pe rafturi. Pune în rânduri duble ori de câte ori este posibil. Pe rafturi poți pune și cutii de depozitare sau coșuri estetice. Foliile autoadezive montate pe cutiile banale le pot transforma în obiecte estetice și foarte practice care pot fi expuse. Alege pentru living o măsuță de cafea cu poliță, pe care vei putea pune telecomenzi, cărți și diverse alte obiecte.

Dormitorul, un spațiu aproape infinit

Indiferent de tipul patului din dormitor, acesta oferă spații suplimentare de depozitare. Sub pat există mereu loc pentru a pune obiecte utilizate rar. Este locul perfect pentru a ascunde hainele de iarnă vara, și iarna pe cele de vară, în saci vidați, dar și schiurile, apreskiurile și patinele.

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Reamenajarea dulapului de haine cu rafturi sau mutarea acestora, modificarea barei pentru umerașe (prin poziționarea ei mai sus sau mai jos), adăugarea de sertare interioare sunt doar câteva dintre soluțiile care permit utilizarea integrală a spațiului.

Poate fi valorificat eficient și spațiul de deasupra șifonierului, locul perfect pentru geamantane, trolere și alte genți de voiaj. Așezate echilibrat, cât mai în spatele dulapului de haine, vor fi puțin vizibile. Evident, niciuna dintre acestea nu trebuie să fie goală, fie le pui unele în altele, fie le folosești pentru a pune obiectele de îmbrăcăminte din extrasezon.

În orice casă există spații neutilizate care pot fi folosite pentru organizare și depozitare. Cele de mai sus sunt doar câteva idei, dar și surse de inspirație pentru a recuceri spațiul pierdut din casă.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

Sursa foto: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri