19 Iunie 2023 publicat în Casa-Gradina 24 share-uri

Dacă locuiești într-o casă individuală care are curte, acest articol îți va fi util, pentru că aduce câteva idei simple și ușor de pus în practică pentru a spori confortul și a face spațiul funcțional și mai primitor. Pentru a te mobiliza este bine de știut că toate aceste soluții sporesc valoarea casei și aduc un plus în ceea ce privește aspectul.

Gardul, cartea de vizită a casei

Prima impresie despre casa ta este dată de felul în care arată gardul și poarta de intrare. Rolul lor este acela de a delimita spațiul personal de cel exterior și oferă proprietarilor posibilitatea de a face din curte cea mai mare „cameră” a casei.

Unul dintre elementele care poate spori aspectul și mai ales confortul este montarea unei porți cu mecanism glisant, în locul uneia tradiționale, pentru multiplele sale beneficii. Pe lângă aspectul elegant, funcționalitatea unei porti culisante este principalul argument în favoarea acesteia. Acest gen de poartă te ajută să economisești din spațiul util și permite un acces facil al mașinii în curte, iar acționarea prin intermediul unei telecomenzi va face parcarea mai ușoară.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

Iluminatul exterior

Pentru amenajarea unui spațiu atrăgător, iluminarea curții este pasul esențial care adaugă un aspect estetic deosebit și îți permite să te bucuri de curte și seara. Scopul său este cel puțin dublu - oferă siguranță și o atmosferă plăcută. Poți alege o combinație de iluminat ambiental, de accent și funcțional, pentru a crea un design coerent și eficient.

Începe prin stabilirea unui plan care să identifice zonele cheie cum ar fi terasa, zona de grătar, piscina și aleile principale. Folosește luminile de accent pentru a evidenția elementele arhitecturale, plantele sau obiectele decorative. Poți opta pentru lămpi de sol, corpuri de iluminat suspendate sau proiectoare pentru a adăuga varietate și textură în designul curții tale. Este foarte important ca toate corpurile de iluminat pentru curte să fie adecvate utilizării în exterior și să reziste la intemperii. Nu în ultimul rând alege între becuri LED sau lămpi care folosesc energie solară.

Amenajează un loc de joacă

Un loc de joacă în curtea casei nu este neapărat destinat copiilor, deși aceștia vor fi primii beneficiari. Un astfel de spațiu poate fi creat pentru a se potrivi și nevoilor adulților, oferindu-le o ocazie de relaxare și distracție în aer liber.

Amenajează un mic teren de sport în curte. Poți marca o suprafață pentru jocul de baschet sau volei, amplasând un coș sau o plasă de volei. Un mic teren de fotbal cu porți portabile sau o masă de ping-pong pot adăuga și mai multă distracție și competiție în rândul membrilor familiei. Asigură-te că suprafața este sigură și că există suficient spațiu pentru mișcare. Completează terenul de sport cu o trambulină pentru sărituri, un leagăn mare, un joc de aruncare a inelelor sau un loc pentru aruncat la țintă.

Alege mobilier de grădină versatil

Optează pentru piese de mobilier modular, care poate fi reconfigurat și adaptat în funcție de nevoile tale. De exemplu, o canapea cu module interschimbabile îți permite să creezi diferite aranjamente și să ajustezi spațiul în funcție de numărul de persoane și de activitățile desfășurate. O altă soluție o reprezintă piesele de mobilier pliabile, care pot fi depozitate cu ușurință atunci când nu sunt utilizate. Mesele și scaunele pliabile sunt ideale pentru a economisi spațiu și sunt perfecte pentru a fi folosite în excursii.

Indiferent pentru ce variante optezi, alege mobilier rezistent fabricat din materiale durabile și rezistente la intemperii și ușor de întreținut: cele mai bune alegeri: lemnul tratat, aluminiu, rattan sau material plastic rezistent. Asigură-te că alegi perne și textile rezistente la apă și pete și ușor de curățat.

Sfaturile acestea te vor ajuta să transformi curtea casei într-un loc estetic și primitor, vor spori confortul și valoarea casei și vor crea un spațiu în care să te simți binevenit și unde să petreci momente frumoase alături de cei dragi.

Sursa foto: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri