15 Septembrie 2021 publicat în Casa-Gradina 25 share-uri

O locuință curată și ordonată în fiecare zi pare o provocare, în special dacă ai copii mici și o familie mare. Există totuși obiceiuri care te ajută să pui bazele unei ordini exemplare în casa ta și să te bucuri de confortul oferit de aceasta.

O locuință ordonată pe care o păstrezi într-o formă ideală mereu este secretul echilibrului pe care îl simți acasă și de care ai nevoie zi de zi, după muncă sau din primul moment în fiecare dimineață. Iată câteva dintre secretele pe care le au oamenii care reușesc să-și mențină casa curată și ordonată fără eforturi prea mari:

1. Fă câte puțin în fiecare zi

Mulți oameni se bazează pe sistemul de „zi de curățenie” sau „curățenie generală”. Problema acestuia o reprezintă presiunea pe care o pui pe tine și familia ta în acele zile și ignorarea nevoilor din timpul zilelor obișnuite, pe care nu le petreci făcând curățenie. Dacă alegi să faci câte puțin în fiecare zi te vei bucura de beneficii pe termen lung, cu efort redus. De exemplu, alege din gama de aspiratoare un model cu tehnologie inovatoare, ușor de folosit și depozitat, care curăță cât mai rapid orice urmă de murdărie sau praf. Un aspirator compact și puternic este perfect pentru casa care se păstrează curată aproape singură.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

2. Fă patul în fiecare dimineață

Acest sfat poate părea de bun simț, dar este important să cunoști importanța pe care o are acest ritual în fiecare zi. Momentul în care îți faci patul marchează startul zilei și te ajută să vezi dormitorul într-o nouă lumină. Ordinea și disciplina din obiceiurile de zi cu zi trebuie transmisă și copiilor tăi, așa că învață-i despre importanța acestui gest simplu, care îi va ajuta să aprecieze lucrurile bine făcute.

3. Fă curat după ce gătești

Când ești obosită și gătești preparatele pentru cină vei fi tentată să lași pe mâine treaba din bucătărie. Însă vasele murdare și accesoriile pe care le abandonezi pe blatul de bucătărie se vor aduna și se va instala haosul. Fă tot posibilul să găsești motivația de a spăla vasele după ce gătești și de a curăța bucătăria, altfel riști să-ți creezi mai multă muncă. Discută cu familia și fă-i pe restul responsabili cu curățenia dacă tu ești cea care pregătește masa. În acest fel vei avea un sistem care te ajută să păstrezi totul în ordine.

Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Ghid pentru alegerea mobilierului interior

4. Tratează locuința cu respect

Spațiul de care trebuie să ai grijă acasă trebuie tratat cu respect de către fiecare persoană care îți vizitează locuința. Este important să gândești mereu din perspectiva păstrării curățeniei, nu să iei în considerare doar obiceiul de a face curat. În special dacă nu ai suficient timp și dacă întreaga familie este plecată de acasă în timpul zilei, va fi complicat să te ocupi zilnic de curățenie. Însă păstrarea acesteia presupune grija la obiceiurile de zi cu zi. De asemenea, această sarcină poate fi mai complicată dacă ai animale de companie. În acest caz, trebuie să acorzi în fiecare zi atenție detaliilor precum curățarea părului și a lăbuțelor murdare ale patrupedului.

Obiceiurile potrivite îți vor proteja casa de dezordine și de sesiunile lungi de curățenie din fiecare lună. Ține cont de rutina care contează și gestionează la timp fiecare detaliu care ține de aspectul și atmosfera casei tale.

Test de iubire: Unde îți vei întâlni sufletul pereche în funcție de zodia ta? Dantela – din nou în tendințe pentru sezonul cald Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine!

Sursa foto: Photo by cottonbro from Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri