Ridicarea unei case constă într-un plan bine pus la punct, mai ales în ceea ce privește materialul principal de construcție. Plăcile de OSB sunt cunoscute pentru gradul de rezistență și flexibilitate pe care îl oferă unei construcții.

Aceste avantaje sunt asociate proprietăților OSB-ului și modului de formare a plăcilor, care implică un proces mult mai complex față de alte materiale de construcții, precum placajele de lemn simplu.

Ce înseamnă OSB?

OSB-ul (Oriented Stand Board) se referă la dispunerea așchiilor de lemn în mod încrucișat pe placă, lipite și aranjate pe trei straturi.

Caracteristicile de rezistență și flexibilitate provin din procentajul crescut de așchii impregnate (90 - 95%) prin procesul de lipire și de presare la temperaturi controlate. Caracteristica de impermeabilitate provine din folosirea rășinilor, într-un procent de 5%, în procesul de formare a plăcilor de OSB.

Avantajele plăcilor de OSB

Avantajele plăcilor de OSB derivă din modul de fabricare al acestora, proprietățile și modurile de utilizare ale acestora.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline Cum să alegi componente pentru baia ta Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos
  • Costuri reduse față de utilizarea unor alte materiale de construcție, precum cărămida;
  • Timp rapid de construcție;
  • Efort uman redus, datorită ușurinței de montare/demontare a plăcilor;
  • Consum redus de energie;
  • Rezistență mare la cutremure sau mișcări ale pământului.

Cum alegi placa de OSB potrivită?

Categoriile disponibile pe piață

Pentru a alege placa de OSB în concordanță cu nevoile personale, trebuie să facem diferența între cele două mari categorii de plăci OSB: OSB 2 și OSB 3.

OSB 2 este, în principal, utilizat pentru amenajările interioare, în realizarea de: pardoseli, pereți despărțitori sau acoperișuri neventilate. OSB 2 are avantajul unui grad crescut de flexibilitate, dar dezavantajul unui grad scăzut de impermeabilitate.

OSB 3 este, în principal, utilizat pentru amenajările exterioare, datorită gradului de impermeabilitate ridicat. Poate fi folosit pentru construirea pereților exteriori, a pardoselilor și a acoperișului.

Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Pe lângă aceste două mari categorii, se diferențiază și plăcile OSB 1 și OSB 4, prin proprietățile lor specifice. De exemplu, OSB 1 este potrivit pentru mediul uscat, dar implică dezavantajul caracterului său nestructural. OSB 4 este potrivit pentru utilizarea în medii foarte umede, datorită caracterului său puternic impermeabil.

Scopul utilizării plăcilor OSB

Fiecare produs de placă OSB conține o descriere riguroasă și clară pentru scopul pe care îl întreprinde, în funcție de: mărime, grosime, clasa de OSB și condițiile de utilizare.

În funcție de aceste proprietăți, îți poți alege cea mai bună variantă de placă OSB pentru nevoile tale. De exemplu:

  • În cazul în care dorești să folosești o placă OSB 2 pentru un perete despărțitor interior, placa trebuie să aibă grosimea de minim 10 mm.
  • În cazul în care dorești să folosești o placă OSB 3 pentru un perete exterior, aceasta trebuie să aibă grosimea de minim 12 - 15 mm.
  • În cazul în care dorești să folosești o placă OSB 3 pentru un planșeu rezidențial, aceasta trebuie să aibă grosimea de minim 18 - 22 mm.

Alegerea grosimii plăcilor OSB și a tipului de OSB pot fi considerate cele mai importante criterii în momentul în care trebuie să faci o decizie asupra materialului de construcție.

De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive De ce e bine să îmbraci haine noi de Paște. Mulți credincioși nu știu adevăratul motiv al acestei tradiții De Paște bucură-te de zile însorite, relaxare și shopping la ParkLake!

Cu siguranță, în orașul tău, există magazine de materiale de construcții care comercializează astfel de plăci OSB. Dacă te-ai hotărât asupra utilizării plăcilor de OSB ca și material de construcție primar pentru ridicarea casei tale, poți găsi cele mai bune plăci OSB în Iași.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri