Trăim într-o epocă a schimbărilor majore, cu impact semnificativ asupra profesiilor, preocupărilor și modului de gândire a fiecăruia dintre noi, iar majoritatea acestora sunt dictate de progresul tehnologic.

Un exemplu concret îl reprezintă pompele de căldură, o tehnologie modernă menită să asigure încălzirea și răcirea locuinței, dar și producția de apă caldă menajeră. Despre acestea, specialiștii spun că ar fi tehnologia viitorului în materie de confort termic al locuinței. Eficiența le-a făcut extrem de populare mai ales în ultimii ani, datele indicând că, la nivelul Europei de Vest, acestea reprezintă din ce în ce mai mult soluția aleasă pentru confortul termic al locuinței, în locul variantelor clasice.

În esență, pompele de căldură sunt aparate care preiau energia dintr-un mediu și o transportă în altul. Realizează acest transfer în mod eficient, cu un consum redus de energie și cu protejarea mediului înconjurător.

Ariston Thermo, liderul pieței locale de centrale termice și boilere electrice, a făcut deja pasul către această tehnologie și a introdus în portofoliul autohton pompele de căldură Nimbus S Net, rezultat al programelor intensive de cercetare și inovare susținute de companie.

Pompele de căldură din gama Nimbus S Net pot fi achiziționate într-unul dintre cele trei modele: Plus, Compact și Flex. Ele sunt pompe de căldură tip aer-apă, așadar este vorba despre o tehnologie care utilizează energia din aer pentru încălzire, răcire și apă caldă menajeră.

Ele sunt aparate de tip split, formate din două unități separate, una montată la exterior și cealaltă la interior. Au cel mai scăzut nivel de zgomot din categorie, aducând astfel un plus de confort. De asemenea, sunt dotate cu sisteme inteligente care le optimizează performanțele, pentru un impact minim asupra mediului. Pompele înglobează tehnologie europeană avansată, unitățile interne fiind produse la fabrica Ariston Thermo din Italia.

În linie cu tendințele în creștere în ultimii ani, pompele de căldură Nimbus S Net înglobează conectivitate și soluții inteligente. Practic, Ariston Thermo aduce la îndemâna consumatorilor funcția de conectivitate și control prin aplicația ARISTON NET. De asemenea, automatizarea prezentă la pompele Ariston Nimbus S NET este dezvoltată și produsă in-house, în fabrica dedicată elementelor electronice din grupul Ariston, lucru care permite o mare flexibilitate în instalare, optimizare continuă a softului dar și integrare facilă cu sisteme solare, fotovoltaice și generatoare auxiliare de căldură.

Dar poate cel mai important lucru este că pompele Nimbus S Net sunt perfect adaptate climei din România, astfel că ele vor reuși să asigure temperatura optimă pe tot parcursul anului. Și o vor face cu un consum eficient, ceea ce va permite proprietarilor acestor instalații nu doar să protejeze mediul ci și să facă economii pe termen lung.

În concluzie, pompele de căldură au foarte multe avantaje și sunt o poartă către un viitor în care confortul nu va mai fi un lux, ci o stare pe care consumatorii și-o vor putea asigura mai ușor, mai eficient, mai ieftin și cu mai puțină poluare pentru starea generală de bine, atât în casă, cât și în mediul înconjurător.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri