11 August 2021 publicat în Casa-Gradina 1 share-uri

Probabil cunoști termenul de handmade, ce se referă la un produs realizat manual și îl asociezi cu elemente mici, cum ar fi obiecte vestimentare, decorațiuni sau bijuterii, dar nu te-ai gândit că poți face acasă covoare. Și totuși da, poți confecționa acasă covoare handmade, după gustul și preferința ta, unice și spectaculoase, care să se potrivească perfect cu interioarele pe care le decorează.

Un aspect pentru care ai face așa ceva este cel financiar, pentru că faci economie dacă folosești materiale reciclate. Dar mai important este că obții un produs unic, te bucuri de o experiență frumoasă și înveți lucruri noi.

Covoare handmade pentru dormitor

Spațiul liber, după amplasarea mobilierului în dormitor, este deseori destul de mic. Dacă ai investit într-o pardoseala de calitate, nu are rost să alegi covoare mari, care vor fi incomod de aspirat sau scuturat, ci confecționează acasă câteva covorașe mici, pe care le amplasezi în zonele libere. Pentru că umbli desculț, în dormitor sunt potrivite covoarele moi, pufoase, pe care să îți facă plăcere să calci.

  1. Realizarea unui covor împletit manual, din lână, este o activitate plăcută și relativ ușoară. Cumpără fir tricot din lână merinos, gros sau gigant, în culoarea pe care o dorești, pentru un model uni, sau în mai multe culori, dacă vrei un model mai complex. Ia în calcul dimensiunile și verifică recomandările producătorilor referitoare la necesarul de fir pentru metru pătrat împletit, pentru a cumpăra cantitatea potrivită. Tricotează un model simplu, folosind ace mari sau, mai simplu, mâinile. La final poți întări marginile cu un fir gros de bumbac, înfășurat de jur împrejurul covorului.
  2. Dacă preferi covoare cu fire mai lungi, poți face cu ușurință un covor din pampoane de fire. Ai nevoie de o bază textilă groasă (plasă, pânză de sac, lână sau bumbac dens), fire de tricotaj în colorile dorite, foarfecă și ac de dimensiuni mari. Fă pampoanele la dimensiunea dorită, apoi prinde-le de baza textilă, unul lângă altul și întărește marginea prin dublarea cu material sau croșetarea cu fir tare de mercerie.

Covoare handmade pentru living

În living sunt recomandate covoare lucrate profesional, fiind vorba de spațiu mai mare, dar, pentru accesorizarea unei zone anume, poți realiza covorașe drăguțe, ce vor da o notă aparte camerei. De exemplu în fața unui fotoliu sau a șemineului sau în spațiu liber dintre covorul principal și ușa dinspre balcon, sunt potrivite covoare handmade rotunde sau ovale, în culori armonizate cu ansamblul și din materiale ce respectă stilul ales.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile
  1. Dacă știi să folosești croșeta, atunci poți realiza elemente expresive și neobișnuite cu un șnur gros și câteva scule textile. Croșetează în cerc, folosind șnurul pe post de bază pentru covor, până la dimensiunea dorită și combină culorile pentru a realiza modele atrăgătoare de covorașe croșetate.
  2. Covorașe din textile împletite în cosițe poți face cel mai ușor, dacă nu vrei să te complici cu a învăța să tricotezi sau croșetezi. Folosește textile reciclate sau noi, după preferințe și împletește-le în trei, sub formă de funii lungi, așa cum se împletește părul. Unește-le prin coasere cu șnur rezistent, în forma și dimensiunea dorită.

Covoare pentru camera copiilor

Covorașele handmade sunt perfecte pentru camera copiilor. De dimensiuni mai mici, se scutură și se spală ușor, investești puțin și le poți schimba des, pentru diversitate.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli
  1. Covorașe din păturici vechi, care nu mai corespund vârstei copilului, dar sunt încă în bună stare de funcționare, e ușor să faci, dacă ai o mașină de cusut. Trebuie doar să îți dai frâu liber imaginației și să compui covorul din elementele haioase, distractive, pe gustul piticului. Poți coase două părți suprapuse între care să pui vatelină sau altă umplutură moale, de care se va bucura copilul când se joacă pe jos.
  2. Covorașe din fâșii de fetru. Simplu de confecționat, moi și catifelate la atingere, vor fi preferatele copiilor. Întinde pe o suprafață dreaptă fâșii paralele și trece printre ele rânduri perpendiculare de fâșii de fetru cu dimensiunea de 2-3 cm. Coase și întărește marginile.

Sursa foto: Photo by Yan Krukov from Pexels

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri