12 August 2021 publicat în Casa-Gradina 24 share-uri

Există o serie de articole pe care le poți cumpăra și care vor contribui la crearea unui spațiu delicat și armonios fără a cheltui o avere. Așadar, iată câteva idei care te vor inspira și te vor ajuta să creezi o sufragerie dichisită.

Decorarea unei case poate fi costisitoare și, oricât de tare ți-ai dori să obții o locuință ca în revistele de design interior, trebuie să fii realist și să accepți că ai nevoie de un buget destul de mare. Covoarele, canapelele, mobilierul și oglinzile sunt esențiale și sunt cele care conferă eleganță și rafinament spațiului, iar de cele mai multe ori au prețuri exorbitant de mari. Cu toate acestea, există o serie de articole pe care le poți cumpăra și care vor contribui la crearea unui spațiu delicat și armonios fără a cheltui o avere. Așadar, iată câteva idei care te vor inspira și te vor ajuta să creezi o sufragerie dichisită.

Expune obiectele vintage

Dacă vrei să oferi unei camere eleganță, atunci apelează la colecția de lucruri vechi pe care le ai. Fie că ai un aparat de radio, o oglindă sau o etajeră, găsește locul perfect pentru a le pune în evidență. Vei observa că, imediat ce le vei adăuga în decorul camerei, aceasta va deveni mai fastuoasă și mai interesantă. Aceste obiecte se bucură de acea patină lăsată de timp și care nu poate fi recreată atât de ușor. Dacă nu deții astfel de lucruri, atunci poți merge în anticariate și acolo cu siguranță vei găsi tot ceea ce îți dorești.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

Adaugă elemente metalice

Câteva articole metalice îți vor fi de folos dacă vrei să creezi un aspect luxos, dar ai grijă să nu exagerezi. Poți opta pentru suporturi pentru lumânări, rama unei oglinzi sau o masă cu picioare metalice. Aceste piese sunt vitale pentru conceperea unui interior inedit și vor ieși în evidență, mai ales dacă te decizi pentru unele din alamă.

Investește în țesuturi

Una dintre cele mai simple modalități de a contura o cameră elegantă este să apelezi la țesături, la textile. Chiar dacă uneori pernele și cuverturile pot fi exagerat de scumpe, poți rezolva acest lucru rapid și fără costuri mari dacă apelezi la un magazin de țesături. Astfel, vei putea alege modelele și dimensiunile dorite. De asemenea, dacă sufrageria conține și o zonă pentru cină, atunci cumpără scaune tapitate în locul unora din plastic sau lemn. Catifeaua sau stofa vor oferi instant un look cochet.

Asigură-te că perdelele ating podeaua

Chiar dacă la prima vedere poate părea extrem de simplu să alegi o perdea, acordă atenție acestui aspect, pentru că poate aduce un plus de rafinament. Sfatul specialiștilor în design interior este să optezi pentru o perdea lungă, într-atât de lungă încât să atingă podeaua. Așadar, înainte de a merge la magazin, măsoară foarte bine și nu te abate de la dimensiuni. O perdea mai scurtă va arăta ieftin și nu va oferi camerei atitudine.

Include piese de artă supradimensionate

Dacă te gândești că trebuie să fie ceva extrem de valoros, te înșeli. Nu trebuie neapărat să expui o lucrare semnată de Picasso sau Matisse, ci pur și simplu să adaugi o piesă de artă de mari dimensiuni. Poate fi un tablou pictat de un prieten sau poate un peisaj printat pe o bucată uriașă de pânză.

Cumpără un covor mare

Dacă vrei un aspect distins în camera de zi, nu cumpăra niciodată un covor mic. Optează pentru unul mare, care să acopere cât mai mult din podea. Încăperea va părea mult mai aerisită și mai compactă dacă alegi să decorezi cu un astfel de element.

De asemenea, dacă nu vrei să vopsești în întregime pereții, atunci aplică tapet. Acesta reprezintă o variantă incredibilă pentru a da un aer elegant sufrageriei. În plus, nu este greu de montat, nu implică foarte mult timp și nici nu trebuie să faci curățenie generală după ce l-ai pus.

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri