25 Iunie 2021 publicat în Casa-Gradina 15 share-uri

Casele de vacanţă necesită o atenţie sporită, în special prin prisma faptului că o lungă perioadă de timp stau nelocuite.

Din acest motiv, în cazul lor se impune instalarea unor dispozitive care să contribuie la economisirea resurselor, dar şi la o siguranţă sporită. Se poate lua în calcul chiar alternativa transformării în case smart, dotate cu device-uri performante.

Încuietori fără cheie

Acestea beneficiază de un sistem care blochează uşile fără să fie nevoie de o cheie. Blocarea se face prin utilizarea unei aplicaţii specifice de pe telefonul mobil, care oferă totodată posibilitatea atribuirii de chei virtuale către persoanele selectate. Aplicaţia poate bloca sau debloca uşile de la distanţă şi funcţionează cu asistenţi virtuali, precum Google Assistant, Şiri sau Alexa.

Detectoare de fum inteligente

Sunt dispozitive absolut necesare în cazul caselor de vacanţă, pentru un plus de securitate la incendiu. Detectoarele de fum inteligente depistează fumul şi monorobixidul de carbon, emiţând în acelaşi timp o alarmă locală şi o notificare către smartphone. Ele sunt dotate cu senzori de fum, în unele cazuri fotoelectrici, care se conectează WiFi la routerul din casă. Detectoarele smart sunt la fel de utile şi în cazul apartamentelor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA

Videointerfon accesat de pe telefon

Un videointerfon este de asemenea un device inteligent care se pretează în casele de vacanţă. Ca şi în celelalte cazuri şi acesta se poate folosi de pe smartphone, printr-o aplicaţie. În caz de apel, posesorul va primi o notificare pe telefon, va putea să deschidă poarta/uşa, dar şi să realizeze o captură video. Astfel, se poate verifica uşor ce persoane se perindă pe lângă casa şi care se apropie mai mult decât este cazul, pentru că detectează orice mişcare. Proprietarii vor primi alertă şi în cazul în care se încearcă îndepărtarea postului exterior, printr-o funcţie care asigură protecţie antivandali.

Hrănitor automat pentru animalul de companie

Mulţi proprietari aleg un câine de pază în cazul caselor de vacanţă, în ideea de a spori siguranţa curţii şi a locuinţei. Din păcate, animalul va trebui să stea destul de mult timp singur, dar producătorii de gadgeturi au venit cu o soluţie şi în acest caz: hrănitoarele inteligente. Conform Case-Smart.ro, acestea funcţionează printr-un sistem de curgere a hranei, astfel încât câinele (sau chiar pisicile) să-şi primească porţia de mâncare chiar şi când nu sunt proprietarii prin preajmă.

ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Caius Covrig investește milioane de euro și petrece timpul pe Seven Mile Beach, una dintre cele mai scumpe plaje din lume  Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii

Robinet de apă smart

Tot cu ajutorul unei aplicaţii instalate pe telefonul mobil, acest device revoluţionar va permite programarea irigării grădinii, fie că vorbim de case inteligente sau clasice. Astfel, întreţinerea gazonului şi a plantelor se va putea face foarte uşor de la distanţă. Acest robinet inteligent va înregistra într-o aplicaţie şi consumul de apă aferent. Practic, pentru a-l utiliza, nu este nevoie decât de setarea duratei de funcţionare şi robinetul va face singur toată treaba.

Device-urile moderne au rolul de a crea confort, siguranţă şi economie la facturi, de aceea sunt tot mai solicitate de proprietarii de locuinţe. Cu siguranţă, viitorul vă rezervă şi alte surprize asemănătoare, care vor oferi şi mai multe condiţii.

Sursa foto: Photo by Vlada Karpovich from Pexels

7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri