Aspectul fiecărei camere poate fi îmbunătățit foarte mult dacă depui puțin efort pentru a ascunde și a masca cablurile și electrocasnicele care ies în evidență într-un mod neplăcut.

Aparatele și electrocasnicele din locuință sunt instrumente utile, care contribuie la confortul tău și la ușurarea diferitelor sarcini necesare în casă. Cu toate acestea, majoritatea aparatelor au cabluri și fire care te încurcă sau au un aspect neplăcut, motiv pentru care e normal să vrei să le elimini din raza ta vizuală.

O locuință ordonată și bine organizată e una în care fiecare lucru are locul său, iar elementele inestetice sunt ascunse privirii musafirilor și locatarilor săi. Aspectul fiecărei camere poate fi îmbunătățit foarte mult dacă depui puțin efort pentru a ascunde și a masca cablurile și electrocasnicele care ies în evidență într-un mod neplăcut. Tocmai de aceea, am pregătit pentru tine câteva sfaturi care te vor ajuta să faci exact asta:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

1. Maschează centrala termică

Centralele murale sunt, de regulă, aparate voluminoase, cu numeroase cabluri și țevi inestetice, construite în primul rând pentru funcția pe care trebuie să o desfășoare și nu pentru design. Din fericire, poți masca foarte ușor atât centrala termică, cât și țevile aferente, camuflând-o sau integrând-o în decorul camerei.

Una din cele mai simple (și ieftine) metode de a face asta constă în agățarea unei perdele în fața sa. Astfel, centrala va fi ascunsă privirii, dar în același timp îți va fi ușor să ajungi la ea atunci când ai nevoie. De asemenea, dacă dispui de un buget ceva mai mare, poți opta pentru încadrarea ei într-un dulăpior de lemn, creat după dimensiuni. Astfel, centrala se va integra perfect în decorul camerei, iar tu vei avea acces la ea ori de câte ori ai nevoie.

Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

2. Înlătură cablurile din raza ta vizuală

Toate aparatele pe care le folosim, fie că sunt sau nu la vedere, folosesc cabluri electrice. Cu cât folosești mai multe aparate, cu atât mai mare va fi și numărul de cabluri aflate la vedere, precum și de prelungitoare, necesare pentru alimentarea acestora. În timp ce unele dintre ele te vor deranja doar vizual, altele te vor încurca, aglomerând diferite suprafețe și împiedicându-te atunci când te deplasezi prin casă.

Tocmai de aceea, e important să iei măsuri. În cazul majorității cablurilor, regula de bază este eliminarea surplusului. Încearcă să folosești întotdeauna mobilierul pentru a ascunde cablurile aparatelor în spatele acestuia. De asemenea, poți ascunde o parte din cabluri în spatele aparatelor, lăsând la vedere doar strictul necesar.

VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș Ghid pentru alegerea mobilierului interior

În ceea ce privește prelungitoarele, ar trebui să eviți întotdeauna ca acestea să traverseze camera. În schimb, folosește marginile de jos ale pereților pentru a trasa direcția în care ar trebui să meargă cablurile prelungitoarelor, chiar dacă asta înseamnă să acoperi mai puțină distanță.

3. Ascunde cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde are deseori tendința să se murdărească și nu este întotdeauna ușor sau rapid de curățat, în special atunci când te pregătești să primești invitați. Din fericire, îl poți ascunde foarte ușor vederii, încadrându-l într-unul din dulăpioarele din bucătărie.

Ca să ai acces ușor la cuptor, optează pentru un dulăpior cu o ușă care se deschide de jos în sus, astfel încât să nu te încurce atunci când dorești să încălzești ceva rapid, dar să fie ușor de închis odată ce ai terminat. Pentru a ascunde cablul cuptorului, fixează-l de partea de jos a dulapului, urmărind marginea dinspre perete până în dreptul prizei, iar apoi continuând în jos. Astfel vei elibera o parte din spațiul de gătit din bucătărie și vei lucra mai eficient atunci când gătești, dar și atunci când ai nevoie doar să încălzești ceva rapid.

Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Sursă foto homepage: By C Woods Photography /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri