Citește mai departe ca să afli ce trebuie să faci atunci când cumperi un apartament.

Considerată o adevărată artă, negocierea este un proces complex al cărui scop este crearea unei ocazii de câștig bilateral. Deoarece nu este la îndemâna oricui, cei mai puțin experimentați nu încheie întotdeauna tranzacții avantajoase, ci mai degrabă acceptă foarte ușor compromisuri. Situația este și mai complicată în cazul achiziției unei locuințe deoarece investiția este semnificativă.

În calitate de cumpărător, trebuie să obții o afacere bună, atât în ceea ce privește imobilul, cât și prețul. Mulți cred că punctul principal al negocierii este costul casei, însă în realitate acesta reprezintă doar o parte din ofertă. Citește mai departe ca să afli ce trebuie să faci atunci când cumperi un apartament.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Fii clar de la început

Orice vânzător va încerca să obțină cel mai bun preț pentru el. De aceea, mulți dintre proprietarii care au apartamente de vânzare nici nu sunt dispuși să negocieze. Prin urmare, va trebui ca tu să inițiezi negocierea. Însă, înainte de a face acest pas, găsește o proprietate potrivită bugetului tău. Studiază piața și află prețurile.

O negociere de succes începe cu o cunoaștere temeinică a zonei în care este amplasată locuința dorită și verificarea altor proprietăți similare. Stabilește câteva argumente solide, decide care este bugetul tău final și apoi poartă o discuție clară cu proprietarul.

Nu te arăta încântat

În momentul în care intri în apartament, chiar dacă ești extrem de entuziasmat, nu îl lasă pe proprietar să îți vadă bucuria. În acest fel, dorința ta se va transforma în avantajul său și va ști că ești dispus să cedezi ca să obții respectiva locuință. De pildă, dacă ești din Călărași și ai găsit apartament de vânzare în Slobozia pentru că vrei să te muți aici, încearcă să scoți în evidență efortul depus de tine pentru a viziona locuința și implicit, pentru relocare.

Caria dentară – ce este și cum se tratează Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Chiar dacă îți imaginezi deja cum vei mobila casa, fii ferm pe ofertă și demonstrează-i proprietarului că ești o persoană decisă să cumpere dacă îți oferă un preț avantajos.

Fii realist

Lasă vânzătorul să înțeleagă faptul că ești o persoană serioasă și poziționează o ofertă de preț corectă. La fel ca orice cumpărător îți dorești să mergi cu costul cât mai jos, dar dacă vorbești de un preț foarte scăzut proprietarul va fi dezamăgit. Șansele de a nu finaliza afacerea vor fi mult mai mari, așa că este indicat să începeți negocierea cât mai aproape de prețul real al apartamentului. Dacă te-ai pregătit bine înainte și ai ajuns la concluzia că locuința este la un preț de vânzare chiar foarte bun, atunci oferă un pic mai puțin din prețul de listare.

Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut

Află motivul vânzării

Frica de a pierde o locuință preferată poate fi un factor motivant puternic, dar nu lăsa asta să îți depășească planurile sau bugetul. Află de ce apartamentul este la vânzare și folosește acest lucru în avantajul tău pentru negociere. Poate fi vorba de o locuință supraevaluată care se află pe piață de mult timp, un apartament al cărui proprietar este în proces de executare silită sau un imobil cu ipotecă. Cel mai indicat ar fi să nu cumperi o astfel de locuință pentru că s-ar putea să nu fie o afacere chiar bună pentru tine.

Fii deschis la concesii

În situația în care vânzătorul nu este dispus să coboare prețul, atunci cea mai simplă variantă este să soliciți alte favoruri. Cu puțină creativitate, vei identifica ce ar trebui făcut prin apartament și cum te poate ajuta vânzătorul în aceeași bani. Există posibilitatea ca proprietarul să fie de acord să contribuie la plata reparațiilor, întreținere sau alte costuri similare.

Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci

Demonstrează că ești flexibil

O tactică bună a negocierii este să fii flexibil. E inutil să pornești din start cu ideea că vei găsi un apartament perfect. Așa că, decât să fii ferm în negocierea prețului, încearcă să fii deschis și la compromisuri. Locația, dimensiunea sau costul locuinței pot suferi schimbări care să nu îți influențeze în mod semnificativ decizia finală. Vei fi cu un pas mai aproape de încheierea tranzacției dacă ești destul de flexibil în negociere.

Încheie înțelegerea dacă ești mulțumit

Dacă totul merge bine și ești sigur că ai găsit un apartament potrivit nevoilor tale, este indicat să închei afacerea cât mai curând posibil. Unii cumpărători, deși mulțumiți de prețul obținut, consideră că dacă mai lasă vânzătorul câteva zile în suspans vor primi o reducere și mai mare. Nu uita că există alți potențiali cumpărători pe piață care poate așteaptă să achiziționeze același apartament.

Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill

Provocarea de a găsi un apartament adecvat și la un preț bun este uriașă. Ca posibil cumpărător, trebuie să cercetezi foarte bine piața și să inițiezi un proces de negociere atunci când ești sigur de proprietatea aleasă și că vei reuși să închei o tranzacție bună.

Foto homepage: Imagine de rawpixel de la Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri