28 Ianuarie 2016 publicat în Casa-Gradina 8 share-uri

E nevoie de ceva efort ca sa-ti mentii locuinta curata, insa nu chiar atat de mult cum ne place sa ne imaginam. La tine acasa poate sa fie mereu curat, daca stabilesti niste reguli pe care sa le respecte toata lumea.

1. Fa patul de fiecare data cand te ridici din el. Sau nu…

Un minut dureaza. Hai, un minut si jumatate, daca esti perfectionista si insisti sa intinzi si cele mai rebele cute ale cuverturii. Iar efectul asupra psihicului este incredibil: dimineata, echivaleaza cu incheierea unei sarcini si declanseaza satisfactia care corespunde unei asemenea actiuni. Mai mult, senzatia de ordine se transfera in intreaga incapere iar asta iti va da o nebanuita stare de bine.

Pe de alta parte, potrivit techinsider.io, noile studii spun ca acarienii se simt mai confortabil intr-un pat facut decat in unul nefacut. Ei se hranesc cu umezeala din aer si cu celulele de piele care raman pe asternuturi. Un pat nefacut insemna ca umezeala se evapora iar aceste creaturi microscopice se deshidrateaza si mor. Ce conteaza mai mult pentru tine: ordinea sau …sanatatea? Raspunde-ti la intrebarea aceasta si viata ti se poate simplifica instant.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 10 VESTE călduroase, dar nu foarte – Ideale pentru SEZONUL DE TRANZIȚIE Dani Oros, mintea din spatele dezvoltării Google și Youtube România, îți spune cât poți câștiga din Youtube APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ

2. Mentine blatul de la bucatarie curat

Asta inseamna, in primul rand, sa speli vasele dupa fiecare folosire si sa nu folosesti blatul de bucatarie pe post de suport pentru toate oalele si tacamurile care trebuie sa se usuce. Vei spune: pai ce conteaza, ca doar sunt curate. Dar, dar lucrurile care nu sunt puse la locul lor, atrag dupa ele alte lucruri si uite-asa, fara sa-ti dai seama, blatul de la bucatarie se transforma intr-un munte de cratite, polonice si farfurii.

Cu cat nu il impovarezi cu diverse obiecte, blatul tau de bucatarie are mari sanse sa arate ordonat si pregatit oricand sa fie utilizat. Sterge-l in fiecare zi cu o solutie potrivita suprafetei din care este facut si intreaga bucatarie va parea mai spatioasa si curata, datorita atentiei acordate acestui detaliu.

3. Dedica cate 10 minute in fiecare zi curateniei

E cat se poate de simplu: alegi sa faci timp de 10 minute in fiecare zi cate ceva. Incepe cu ce iti place sa faci, ca sa iti fie simplu si sa iti vina cheful chiar sa prelungesti sesiunea de curatenie pe repede-inainte.

Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine! Schimbări importante în regulile de circulație. Poliția a anunțat cum se circulă acum în sensul giratoriu: ”Vechea practică nu mai e valabilă”

Spre exemplu, eu incep mereu prin a curata florile de frunze uscate si a le uda. Apoi ajung, fara sa imi dau seama la chiuveta si incep sa o lustruiesc cu un amestec de praf de copt, detergent de vase si uleiuri esentiale, pentru un miros proaspat. E drept, sesiunea de 10 minute se poate prelungi, mai ales daca ti se alatura ajutoare. Vestea buna este ca asta amana destul de mult curatenia generala.

4. Cauta calea cea mai usoara catre curatenie absoluta

Cine nu isi doreste sa isi simplice cat mai mult viata si procesul de facut curatenie? De ce sa te complici cand nu este cazul? Exista atat de multe solutii de curatat pe piata incat, efectiv, stersul prafului, lustruitul cazii si stersul gresiei te fac sa te simti ca si cum trisezi. Imprieteneste-te cu lavetele din microfibra iar praful, da acela care se depune zilnic ca sa iti faca in ciuda, isi va deregla complet planul malefic de ocupare a casei.

Mihalache&Dristor, cele mai noi locații el Studio în care poți beneficia de epilarea cu laser Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani?

Nu te multumi cu putin, cauta mereu cea mai simpla si eficienta metoda de curatare a unei suprafete si, astfel, vei salva timp si energie. Pune-ti, in acest proces de cautare, si intrebarea: cat de eficient este, de fapt, aspiratorul meu? Aspiratoarele clasa A sunt, astazi, cele mai performante si te ajuta sa elimini rapid stratul cel mai gros de murdarie din casa. Afla ce inseamna sa aspiri si sa stergi dintr-o trecere cu tehnologii de ultima generatie de aici. Partea cea mai satisfacatoare este ca atunci cand inveti sa gestionezi curatenia casei eficient si rapid, iti ramane timp pentru tine si ce iti place sa faci.

Asadar, sa faci curatenie rapid si fara batai de cap e o chestiune care tine de cum decizi sa percepi aceasta activitate. Pasi mici, constanti, ajutoare de nadejde, tehnologia potrivita pentru tine, toate acestea te ajuta sa mentii o casa curata pe durata intregii saptamani si sa ramai cu weekendul pentru activitatile care te relaxeaza cu adevarat.

Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul Cele mai încurajatoare citate despre succes


Sursa foto: dollarphotoclub.com, pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri