Atunci cand faci curatenie, pentru a fi productiva si a termina cat mai repede, este important sa fii organizata. Descopera ce pasi trebuie sa urmezi si care este ordinea corecta a acestora.

Cu siguranta, curatenia este un proces anevoios si neplacut pentru toata lumea si tocmai din acest motiv fiecare persoana cauta o metoda de a termina cat mai repede. Specialistii considera ca cea mai des intalnita greseala este aceea de a curata camera cu camera. Concentrandu-te mai mult pe o anumita incapere, vei obosi si nu vei mai reusi sa le cureti la fel pe toate.

Ca sa

faci curat mai rapid, in primul rand, trebuie sa iti schimbi strategia. Specialistii considera ca daca urmezi fiecare pas, pe rand, in intreaga locuinta, vei obtine rezultate mult mai bune decat daca ai curata o intreaga incapere si apoi ai trece la urmatoarea. De exemplu, atunci cand stergi praful, sterge-l in intreaga locuinta, trecand apoi la alta activitate. Atunci cand faci curat, trebuie sa fii organizata: incepe intotdeauna de la cel mai inalt punct al incaperii si misca-te in incapere de la stanga la dreapta acesteia. In felul acesta, vei fi sigura ca nu ai ratat nici o zona din greseala si nici nu va trebui sa iti faci probleme pentru ca ti-a scapat praf pe politele mai joase, deja curatate.

Primul pas: Sterge praful

Atunci cand faci curat, incepe cu praful. Sterge fiecare camera, avand in vedere sa elimini praful de pe toate piesele de mobilier, inclusiv blaturile superioare, acolo unde este cazul, accesoriile, ramele fotografice, televizoarele. Pentru a scapa de amprente, sterge-le cu o carpa din microfibra inmuiata in apa calda.

Pasul 2: Materiale textile
Dupa ce ai sters praful, ai in vedere sa faci toate paturile, in cazul in care nu obisnuiesti sa faci asta imediat cum te trezesti. Aranjeaza pernele si pledurile si perie suprafetele pieselor de mobilier din material textil cu un aspirator.

Pasul 3: Suprafete din sticla si oglinda

Urmatorul pas este sa stergi toate suprafetele din sticla si oglinzile. Pentru a te asigura ca nu raman urme, foloseste o carpa umeda din microfibra si sterge apoi cu una uscata.

Pasul 4: Curata suprafetele
Curata diferitele suprafete ramase si dezinfecteaza-le, atunci cand este cazul. Nu ignora clantele, manerele, intrerupatoarele, telefoanele fixe si telecomenzile - acestea sunt suprafetele care aduna cele mai multe bacterii.

Pasul 5: Curata baia si bucataria
Aplica dezinfectant pe cada, chiuvete si toalete, dupa care revino si freaca-le. In bucatarie, sterge cuptorul cu microunde si obiectele electrocasnice.

Pasul 6: Pardoseala
Matura, dupa care spala pardoseala din bucatarie si din bai si acolo unde mai este necesar. Foloseste o solutie dezinfectanta adecvata tipului de pardoseala pe care il ai.

Pasul 7: Aspira
Urmatorul pas este sa aspiri. Da cu aspiratorul toate incaperile, incepand dintr-un capat al locuintei. Foloseste periile din dotare, pentru a aspira si unghiurile mai greu accesibile.

Fiind organizata si urmand pasii de curatenie in aceasta ordine, vei putea observa ca intregul proces este mult mai rapid si mai bine.
Foto 1: The Contemporary Home via Pressloft
Foto 2: live laugh love ltd via Pressloft
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri