Care sunt parametrii optimi de presiune în centrala termică? Care sunt cauzele apariției unei astfel de anomalii?

Centralele termice de apartament depind de o presiune constantă a apei, pentru a funcționa în fiecare zi la parametri optimi. În cazul în care centrala termică din locuința ta are o presiune scăzută, acest lucru trebuie să te alarmeze. Este clar că discutăm despre o avarie apărută în sistemul de încălzire: fie o fisurare a uneia dintre țevi, fie un calorifer ce nu funcționează așa cum trebuie.

Dar care sunt parametrii optimi de presiune în centrala termică? Care sunt cauzele apariției unei astfel de anomalii? Cum se poate verifica presiunea și mai ales, în ce constă remedierea acestei probleme? Dacă vrei să afli răspunsurile pentru aceste întrebări, nu trebuie decât să citești până la final acest articol.

Parametrii normali pentru presiunea din centrala termică

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux

Cauzele pentru care presiunea din centrala termică scade

Cum se remediază problema cu presiunea din centrala termică

Parametrii normali pentru presiunea din centrala termică

Pentru a ști că presiunea din centrala termică a scăzut sub limitele normale, este important să cunoști parametrii normali în care trebuie să fie aceasta inclusă. Așadar, pentru ca o centrală termică să funcționeze foarte bine, presiunea trebuie să fie inclusă în intervalul 1.0 - 2.0 bari.

Unde putem verifica această valoare? În cazul în care presiunea din centrala termică ajunge sub nivelul critic de 0.8 bari, centrala intră în avarie și exista riscul unei supraîncălziri. De asemenea, dacă presiunea din centrala termică sare de 3.0 bari, supapa de siguranță se va deschide automat, iar apa va refula din centrală.

EXCLUSIV Sfaturile primei românce care a cucerit vârful Annapurna pentru copiii care vor să facă alpinism: Să înceapă gradual, să nu se implice din prima în ceva dificil A fost lansat primul centru de igienizare dentară din România De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive

Cauzele pentru care presiunea din centrala termica scade

Asa cum spuneam și puțin mai sus, cauzele pentru care presiunea din centrala termica scade subit pot avea legătură cu o scurgere apărută în circuitul de încălzire.

Ai aerisit de curând caloriferele? Dacă răspunsul este DA, se prea poate ca această valoare anormală a presiunii din centrala termica (pe care o poți citi pe manometru sau pe afișajul digital) să fie un efect al aerisirii.

O alta explicație pentru scăderea presiunii din centrala de apartament poate consta în apariția unei avarii la supapa de siguranță. În cazul în care pe țeava dintre supapa de scurgere și canalizare există un flux constant de apă, presiunea din centrala termica poate coborî astfel sub pragul critic despre care vorbeam mai sus.

Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Caria dentară – ce este și cum se tratează

Cum se remediază problema cu presiunea din centrala termică

Nu trebuie neapărat să chemi un expert acasă pentru a rezolva problema apărută, în cazul în care afișajul centralei termice coboară sub 1 sau 0.8 bari. Este o chestiune simplă de mentenanță, de care te poți ocupa chiar tu, prin reîncărcarea instalației cu apă, până când presiunea în centrala termică ajunge din nou între limitele despre care discutam mai devreme.

Asigură-te totuși că faci acest lucru atunci când caloriferele sunt reci.

  1. Înainte de toate, localizează robinetul de umplere al centralei. De cele mai multe ori, acesta poate fi găsit în zona de jos a centralei termice, sau pe laterale, fie pe furtunul de tur, fie pe furtunul de retur.
  2. Apoi, deschide ușor acest robinet, însă ține cont de un lucru extrem de important: în tot acest timp, fii atent la afișajul digital / manometru, pentru a urmări nivelul presiunii din centrala termică.
  3. În momentul în care nivelul presiunii din centrala termică revine în intervalul 1.0-2.0 bari, nu trebuie să faci altceva decât să închizi la loc robinetul de umplere.

Dacă te-ai hotărât să îți schimbi vechea centrală și cauți deja o centrală termica eficientă, intră chiar acum pe net și alege produsul perfect pentru locuința ta, dintr-o gama completă de centrale electrice de calitate.

Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Un nou spectacol legendar marca Lord of the Dance la Sala Palatului din București

Beneficiile unei centrale termice electrice sunt multiple, începând cu faptul că sunt mult mai sigure decât alte centrale termice pentru apartamente, iar faptul că nu eliberează monoxid de carbon sau alte noxe în mediul înconjurător, este extrem de important din punct de vedere ecologic.

Foto homepage: Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri