Fiecare sezon în parte are argumente pro și contra, așa că, iată la ce trebuie să fii atent când te decizi să îți cumperi apartamentul mult visat.

Achiziția unei locuințe poate reprezenta una dintre investițiile majore, din punct de vedere al bugetului alocat, dar și o investiție care se întinde pe termen lung. Însă, când este cel mai indicat să îți cumperi un apartament? Care este perioada propice a anului pentru a face investiții, dar și cum știi dacă prețurile mai scad? Fiecare sezon în parte are argumente pro și contra, așa că, iată la ce trebuie să fii atent când te decizi să îți cumperi apartamentul mult visat.

Perioada cea mai bună pentru investiții imobiliare

În primul rând trebuie să îți stabilești care este modalitatea prin care plătești locuința. Dacă optezi pentru un credit ipotecar, atunci acesta ar putea fi făcut în orice perioadă a anului, pentru că sunt fonduri disponibile, important este să ai deja banii pentru avans.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi foc? Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani? Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire

Dacă optezi pentru un credit de genul Prima Casa, trebuie să te asiguri că sunt fonduri disponibile. De regulă, perioada propice pentru achiziționarea unei locuințe prin programul Prima Casă este primăvara, atunci când băncile sunt pregătite cu depozite. Asigură-te că știi care sunt toate documentele de care ai nevoie, pentru a fi sigur că ești inclus pe listă pentru a primi fonduri. Banii alocați se termină destul de repede, tocmai datorită faptului că sunt accesibile unui public variat, condițiile pentru a obține fonduri nu sunt atât de drastice.

Dacă vrei să închiriezi locuința pe care o cumperi, atunci asigură-te că rata apartamentului poate fi acoperită de chiria lunară sau chiar depășită. Vei găsi o mulțime de apartamente noi București, care au fost cumpărate, cel puțin pentru o perioadă de câțiva ani, doar cu scopul de a fi închiriate. Apartamentele sunt mobilate cu toate utilitățile de care are nevoie o familie, tocmai din acest motiv și prețul este adaptat. Rata lunară, dar și chiria sunt o opțiune avantajoasă, cât timp ești pregătit să le susții.

Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize! Când îți este dor de cineva, pune mâna în dreptul inimii – în sufletul tău dragostea pentru acea persoană este nesfârșită Când nu mai știi în ce direcție să mergi, urmează-ți întotdeauna inima!

Când indicele de accesibilitate a crescut, atunci trebuie să te grăbești. Indicele se calculează anual, iar asta îți permite să ai o privire de ansamblu asupra achiziției unei locuințe. Astfel că, cu cât vei găsi un indice de accesibilitate mai mare, cu atât prețul pe metru pătrat va fi mai mare, asta într-o comparație cu anii anteriori. Indicele de accesibilitate poate fi influențat și de creșterea salariilor dintr-un an.

Atunci când prețul apartamentelor vechi se apropie de apartamentele din blocuri noi. Prețurile cresc în funcție de zonă și facilități, iar uneori, un apartament într-un bloc vechi, fără prea multe îmbunătățiri, poate ajunge la prețul unui apartament într-un complex rezidențial nou, doar pentru că este situat într-o zonă accesibilă. Multe persoane caută să își vândă apartamentele în blocuri vechi, doar pentru a se reorienta către apartamente în blocuri noi, care pun la dispoziția cumpărătorilor mai multe beneficii.

Cand copilul este nepoliticos sau lipsit de respect – sfaturi pentru parinti Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine!

Fiecare sezon are propriile avantaje de cumpărare, astfel că trebui să știi:

Primăvara - Este un moment de vârf pentru achiziții, fiind perioada în care cei mai mulți clienți își caută un apartament și verifică cel mai mult prețurile. Avantaje sunt deoarece este perioada în care sunt disponibile cât mai multe oferte, indiferent de zona, spațiu, preț.

Vara - Oferte sunt, însă majoritatea cumpărătorilor sunt plecați în concedii și nu există cerere. Este perioada în care nu există concurență, deși ofertele pot fi foarte bune din toate punctele de vedere.

Iarna - Prețurile pot fi mai mici deoarece și cumpărătorii sunt mai puțini. Oferta este mai mică deoarece multe apartamente se vând în perioada de vârf, însă ai posibilitatea de a primi o ofertă personalizată, moment ăn care vânzătorii sunt mai atenți cerințelor tale.

Atunci când nu vine nimeni, strigă-L pe Dumnezeu! Pentru atunci când nu mai ai lacrimi să plângi: de tine ține să mergi înainte! Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău?

Ca și perioade din punct de vedere a lunii este cel mai posibil să găsești un apartament cu un preț mai mic în luna decembrie, spre deosebire de luna iulie, când există cerere și prețutrile cresc.

Foto homepage: Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri