Centrala termică este soluția de căldură cea mai practică recomandată pentru confortul casei tale. Este disponibilă pentru mai multe tipuri de locuințe având specificații care diferă din punct de vedere tehnic.

Tocmai din acest motiv, alegerea centralei termice potrivite trebuie făcută în funcție de mai multe criterii: suprafața locuinței, volumul care necesită încălzire, numărul de locuitori care consumă apă caldă menajeră, numărul de camere, băi, dar și gradul de izolare al locuinței. Însă, pe lângă toate aceste aspecte este important și contractul de service pe care furnizorul îl pune la dispoziție.

Ce reprezintă un contract de service

Orice serviciu care are în vedere încălzirea termică a locuinței trebuie să beneficieze de verificări tehnice periodice, inspecții, care să asigure o funcționare optimă în orice moment al zilei. Contractul pe care îl are în vedere o centrală termică presupune o investiție anuală, care acoperă toate costurile de întreținere, dar și de reparație a centralei, în caz de nevoie. Pot fi disponibile mai multe tipuri de contracte de service, printre care:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos
  • Contract pentru centrala termică;
  • Contract pentru toată instalația de încălzire.

Avantajele unui contract de service

Contractul de service reprezintă o asigurare pe care o faci locuinței tale o dată cu instalarea unui sistem de încălzire. Te poți gândi la acest serviciu ca la orice altă asigurare pe care o faci pentru mașină, casă ori alte electrocasnice mari. Ai avantajul de a beneficia oricând de serviciile profesioniștilor în domeniu, fiind un client cu prioritate.

Când vine vorba despre defecțiuni, verificări sau reparații, acestea sunt greu de identificat de către o persoană care nu deține cunoștințele necesare, în schimb un contract de service asigură siguranța că lucrurile vor fi corect analizate. Orice defecțiune se remediază rapid, fără stres și bătăi de cap. Contractele de service sunt diferite, alegerea contractului potrivit depinde de furnizor, dar și de serviciile din pachetul ales.

Poți avea nevoie de un service Buderus în momentul în care centrala termică îngheață, mai exact țeava de condens de la centrala termică este înghețată. În cazul acesta este nevoie de un service autorizat care să verifice componentele deteriorate.

De asemenea este nevoie de service în momentul în care centrala termică se oprește de mai multe ori, cauza poate fi lipsa presiunii din instalație. Când întâmpini probleme cu termostatul, iar acesta își pierde din precizie și nu mai funcționează în parametrii normali.

Ce să verifici când alegi contractul de service

  • Perioada de timp în care este asigurată intervenția service-ului;
  • Câte intervenții sunt asigurate, indiferent de specificul intervenției;
  • Primești reduceri când achiziționezi piese de schimb sau chiar în cazul manoperei;
  • Ai acces în permanență la un număr de telefon, care să îți asigure un răspuns util;

Fii pregătit să alegi întotdeauna serviciile de calitate ale unui contract de service, în care furnizorul să te asigure că primești mentenanță prin intermediul garanției contractului. Un control regulat din partea personalului de service te poate ajuta să îi prelungești durata de viață a centralei termice, fără costuri suplimentare, ci doar cu servicii de întreținere periodică.

Foto: Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri