Desi nu exista o lista de obiecte sau obiceiuri care iti pot transforma locuinta intr-una primitoare, sunt totusi cateva lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere.

O atmosfera primitoare nu este un detaliu ce poate fi explicat si nici nu exista o reteta exacta pentru a o obtine. Este acel ceva pe care o locuinta fie il are, fie nu. Orice casa primitoare este insa un adevarat camin pentru locuitori, de unde oaspetii nu mai vor sa plece.

Unele case iti ofera acea senzatie placuta de caldura si confort, de cum le treci pragul. Dar desi nu exista o lista de obiecte sau obiceiuri care iti pot transforma locuinta intr-una primitoare, sunt totusi cateva lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere. Urmeaza sugestiile de mai jos, iar aprecierile nu vor intarzia sa apara.

Acorda atentie aspectelor care conteaza

In incercarea de a avea o locuinta cat mai atractiva, uneori uitam ca exista aspecte esentiale, care vor face din start o mare diferenta. Unul dintre cele mai importante este curatenia. O casa curata este una in care te simti bine, indiferent de stilul decorativ, sau de alte detalii ce tin de design. Cu totii stim ca timpul este mereu o problema, dar incearca sa-l folosesti in mod eficient. De exemplu, un aspirator performant te va ajuta sa reduci efortul depus la jumatate, iar un robot de curatat va indeparta singur praful si mizeria de sub paturi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

De asemenea, exista aparate ce curata in profunzime, avand si functie de mop - astfel de aspiratoare te ajuta sa aspiri si sa stergi suprafetele dure dintr-o singura miscare cu efort minim de partea ta. Informeaza-te corespunzator si alege cele mai convenabile optiuni pentru nevoile tale.

Un alt aspect ce nu trebuie omis e aerul de la interior. Aeriseste cu regularitate si asigura-te ca nivelul umiditatii este cel recomandat. Plantele decorative te vor ajuta sa pastrezi aerul curat si vor aduce un plus de culoare.

Armonia culorilor

Culorile pe care alegi sa le folosesti au o mare influenta asupra aspectului general al casei. Indiferent de preferinte, incearca sa creeazi o armonie vizuala, care sa ofere senzatia de confort. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa decorezi folosind doar culori calde sau pastelate. Culorile puternice pot fi de o optiune inspirata, atata timp cat pastrezi echilibrul.

5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară

Poti alege sa decorezi folosind mai multe tonuri ale unei singure culori, sa creezi detalii colorate sau sa mizezi pe contrast. Albul sau negrul, folosite saparat sau impreuna, vor fi mereu o optiune in tendinte.

Foloseste-ti imaginatia si pune propriile idei in aplicare in loc sa copiezi ceva ce ai vazut in alta parte.

Sursele de lumina

Lumina poate oferi culoare, energie sau relaxare. Cu ajutorul corpurilor de iluminat poti crea atmosfera pe care ti-o doresti, in functie de destinatia fiecarei incaperi. Alege lumina alba, mai puternica, pentru bucatarie, baie, hol sau birou. Pentru dormitor sau sufragerie este recomandata lumina in nuante mai calde, care inspira liniste si calm.

Pe langa sursele principale, monteaza in fiecare incapere cateva corpuri de iluminat secundare. In acest fel vei putea adapta intensitatea si culoarea luminii la fiecare moment in parte.

5 Seturi complete pentru manichira semipermanentă chiar la tine acasă MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Lumina naturala este chiar mai importanta decat cea artificiala, de aceea este recomandat sa te asiguri ca patrunde in cantitati cat mai mari la interior. Sunt de preferat ferestrele largi si perdelele care permit trecerea sa. O solutie eficienta pentru camerele intunecate de la mansarda este instalarea unui tunel solar.

Detalii de efect

Adori pictura, fotografia sau obiectele hand-made? Include astfel de detalii in stilul decorativ al locuintei. Poti aranja cateva tablouri in diferite forme pe un perete, sau poti sa le evidentiezi folosind un mini reflector.

Fotografiile spun povesti despre cei dragi si creeaza o senzatie de intimitate. Exista o multime de moduri in care poti sa le expui. Alege cateva rame interesante si asaza-le pe birou sau biblioteca. Creeaza un tapet din fotografii alb-negru sau modificate cu filtre de culoare.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

Suvenirurile din calatorii vor face, de asemenea, mai primitoare orice locuinta. Pe langa faptul ca iti vor aminti de locurile pe care le-ai vizitat, iti vor oferi ocazia sa le povestesti prietenilor despre fiecare din ele.

Importanta confortului

Confortul este un detaliu necesar in orice casa primitoare. Este important ca in fiecare incapere sa existe un numar suficient de scaune, fotolii sau locuri pe canapea. Totodata, nu neglija modelele alese. Cele ergonomice ajuta la mentinerea unei pozitii corecte si sunt foarte comode.

De asemenea, unele canapele pot fi foarte incomode. Acorda atentie materialului, dar in special grosimii saltelei si formei sezutului. Mai ales in cazul in care ai destul de des musafiri care raman peste noapte.

Pernele au atat un rol decorativ, cat si unul util. Asaza-le in locurile in care ar putea fi necesare.

Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale

Daca acest lucru este posibil, opteaza pentru folosirea materialelor naturale. Lemnul, bumbacul sau matasea vor crea o atmosfera placuta, calda.

Urmand acelasi principiu, asaza cel putin un fotoliu langa biblioteca, o masuta langa canapea si o polita suplimentara, pe hol. Uneori mici detalii, aparent nesemnificative, contribuie extrem de mult la confortul pe care o locuinta il ofera.

Pe langa cele mentionate mai sus, care implica in principal aspectul casei tale, nicio locuinta nu poate fi primitoare fara o gazda pe masura. Atitudinea pozitiva, putina amabilitate si o mica doza de umor ii vor convinge pe toti cei care iti trec pragul sa se intoarca mereu cu drag.

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri