Pentru ca identificarea stilului social personal te poate ajuta in cunoasterea de sine, dar si a celorlalti, te invitam sa descoperi caruia dintre cele patru stiluri sociale aduse in discutie de Merrill & Reid ii apartii:

Pentru Conducator, scopul conteaza uneori mai mult decat mijloacele. Reactiile sale sunt rapide. La fel si actiunile, discursul si gesturile sale. Trupul sau ia adeseori o postura rigida, inabordabila. Conducatorului nu ii place sa-si iroseasca timpul rezervat taskurilor profesionale cu chestiuni personale. Nu se lasa pana cand nu isi atinge scopul. Este de aceea perceput uneori ca fiind intransigent sau ca avand asteptari prea mari de la ceilalti. Se impune cu usurinta si are tendinta de a-i domina pe ceilalti. Contactul vizual pe care il stabilesc cu ceilalti este direct. Este lipsit uneori de diplomatie si ia decizii in graba. Uraste sa fie criticat.


Stilul social al Analiticului
– Analiticul este chibzuit, organizat, metodic, perceptiv, circumspect. Analiticului ii place sa actioneze atunci cand detine toate datele si informatiile despre chestiunea respectiva. Nu ia o decizie inainte de a verifica veridicitatea sa prin informatii precise, sigure. Va actiona de cele mai multe ori respectand regulile corporatiei din care face parte. Spre deosebire de Conducator, reactiile Analiticului sunt mai lente. De asemenea, stilul de a lucra al Analiticului este mai domol, mai prudent. Meticulos din fire, Analiticul va pune pret pe detalii. Nu suporta critica si nu ii place sa isi asume riscuri. Nu admite sa greseasca.

In perceptia celor din jur, Analiticul este caracterizat prin seriozitate, constiinciozitate, corectitudine, exigenta. Este preocupat sa obtina rezultate si are o mare putere de munca. Discursul sau este lent, iar tonul vocii scazut. In momentul in care comunica cu interlocutorul sau, are tendinta de a se lasa pe spate, folosindu-si mainile. Este de obicei rezervat si plin de tact. Nu ii place sa lucreze sub presiune si evita oamenii agresivi, provocatori. Evita contactul vizual direct si incearca pe cat posibil sa-si tina sub control emotiile. Este critic cu sine insusi, dar si cu ceilalti. Nu ii place sa se angajeze in conflicte, incercand pe cat posibil sa le evite. Este inclinat catre pesimism. Planificarea este stilul sau de a fi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Împreună în arte și simțiri

Stilul social al Expresivului - Prin natura sa, Expresivul este o persoana sociabila, calda, entuziasta, spontana si prietenoasa. Ii place sa interactioneze cu ceilalti si are o capacitate excelenta de comunicare. Simte dorinta de a fi acceptati de ceilalti si are capacitatea de a-i stimula si a-i motiva pe ceilalti. Spre deosebire de Conducator, Expresivul plaseaza relatiile interumane deasupra rezultatelor. Expresivul este cel care pune in joc ideile. Are reactii rapide si este orientat asupra viitorului. Discursul sau se realizeaza rapid si cu usurinta, cu inflexiuni ale vocii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri